fbpx

Психологи визначили ознаки, сукупна присутність яких в шлюбі може свідчити про швидке розлучення

Часто причиною розлучення може стати байдужість та уникнення конфліктів одним з партнерів. На думку дослідників, така недомовленість та байдужість – це повільні руйнівники шлюбу. До того ж, емоції, які проявляються під час невеликих сварок і конфліктів, навіть можуть бути корисними для зміцнення сімейних союзів.

За матеріалами – Gazeta.ua.

Однією з таких ознак є сарказм. Їдкі коментарі, не надто коректні характеристики і сарказм – це небезпечні прийоми, які деякі люди використовують під час сварки з другою половинкою. Але такий перехід на особистості гостріше сприймається парами та може зіпсувати стосунки. І якщо особисті образи стануть частішими, це збільшить кількість сварок та може призвести до розлучення.

Критика і презирство також доводить до розлучення. Обидва ці фактори, які партнер висловлює до другої половинки, можуть привести до пригніченого стану людини, або, можливо, й до розлучення. Але психологи кажуть, що навряд чи той, хто терпів тривалу неконструктивну критику і не надто приємне ставлення від партнера, знайде в собі сили ініціювати розлучення. Окрім того, розлучення дуже ймовірне, коли один партнер бачить чоловіка/дружину нижчим за себе. Режим “захисту”: коли ви граєте роль “слабшого” впродовж складних ситуацій. Кам’яна стіна: блокування партнером розмов у незручних ситуаціях.

Постійні конфлікти також стають потужним чинником, що сприяє розриву стосунків, вчені називають наявність латентного (прихованого) конфлікту. Партнери, які не можуть довго вирішити конфлікт, що виник, застряють в конкретній точці без найменшого просування вперед. Якщо постійно відкладати розв’язання питання в  довгий “ящик столу”, то ймовірність негативного результату підвищується. А це призведе до розлучення.

“Виливання” щоденного негативу один на одного є ще однією ознакою кінця. Не варто недооцінювати те, як це може вплинути на ваш шлюб. Адже дослідження показують, що щоденний негатив є важливою причиною, яка призводить до розлучення в багатьох парах.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page