fbpx

Щасливі жінки не носять підбори: дослідження доводять, що щасливі люди не переймаються тим, як вони одягнені

Чим щасливіше люди живуть, тим простіше вони одягаються. До цього несподіваного висновку мене підштовхнув щорічний звіт ООН про рівень щастя в світі, пише Банка Варенья.

З 2011 року щорічно проводиться дослідження світового щастя. Так, не смійтеся.

Серйозні вчені розробили технології, і тепер вимірюють у людей в різних країнах рівень їх об’єктивного благополуччя, а також їх власну суб’єктивну оцінку того, наскільки хороше їхнє життя.

А потім порівнюють показники і складають рейтинг країн за рівнем щастя їх громадян.

У 2017 році перша десятка найщасливіших країн виглядає так:

  • Норвегія
  • Данія
  • Ісландія
  • Швейцарія
  • Фінляндія
  • Нідерланди
  • Канада
  • Нова Зеландія
  • Австралія
  • Швеція

У тому ж складі, тільки міняючись місцями всередині першої десятки, ці країни лідирували і в минулі роки. Знаєте, що об’єднує ці країни? Крім того, що там дуже високий рівень життя, приголомшливі соціальні стандарти і взагалі майже комунізм (в хорошому сенсі цього слова)?

З точки зору модного блогера, всі ці країни об’єднує надзвичайно просте, без жодної вишуканості, ставлення місцевих жителів до одягу! Країни-законодавці світової моди і стилю; країни, на вулицях яких стріт-стайл фотографи вихоплюють один за іншим ідеальні модні образи; країни, в яких кожна друга студентка виглядає як ікона стилю – бовтаються в четвертій десятці світового рейтингу щастя.

Франція на 32 місці, Іспанія на 37. Італія, де кожна дитина (будь-якої статі) від народження знає, як правильно підвертати штани – взагалі на 50 місці! Із 157 досліджених країн, тобто майже в третини країн на Землі люди живуть щасливіше, ніж італійці!

Читайте також: 7 ЗАПОВІДЕЙ СПРАВЖНЬОЇ ЖІНКИ, А НЕ “ТЬОТКИ”. НЕ ДАЙТЕ ДРУГІЙ У ВАС ВСЕЛИТИСЬ!

А що в щасливих країнах? А там ніхто не заморочується тим, на скільки міліметрів підвертати штани згідно з останніми настановами журналу VOGUE. Носять те, в чому комфортно, і не особливо паряться, стильно це чи ні. Джинси / майки, кеди / кросівки, толстовки і парки. У якійсь Данії чи Голландії йде попереду пара – і не відразу зрозумієш, хто з них хлопчик, хто дівчинка, настільки однаково вони одягнені.

Деякі мої знайомі чоловіки були б страшно незадоволені тим, як одягаються жінки, наприклад, в Швеції. «Нема на що дивитися», – сказали б вони. «Це хіба жінки?», – сказали б вони. Але ось парадокс, судячи з результатів дослідження, Швеція – це дуже щаслива країна. Значить, ці жінки не відчувають себе нещасними від того, що вони не носять спідниці-олівці і не несуться з раннього ранку на роботу на 10-сантиметрових підборах, з укладкою і повним макіяжем.

І більш того, чоловіки в цих країнах теж явно не відчувають нестачі щастя від того, що їх жінки не виглядають 24/7 як експонат на виставці досягнень світової фешн-індустрії. Може бути, для щастя зовсім не обов’язково слідувати модним трендам і ретельно підбирати форму спідниці до типу фігури?

Може бути, можна бути щасливою і в простому одязі без викрутасів?

Може бути, коли людина відчуває себе щасливою, захищеною і спокійною, коли їй не треба щодня комусь щось доводити і щосили демонструвати свій (часто уявний) статус – то такій людині в джинсах і толстовці дуже навіть зручно насолоджуватися життям? Я недавно писала про те, як просто і розслаблено одягаються жінки в Ізраїлі.

Так ось, Ви не повірите, але Ізраїль в міжнародному рейтингу щастя – на 11 місці. Відразу після першої десятки. А Ви як думаєте, загальний рівень щастя і задоволеності життям впливає на те, як жінки одягаються?

Або це просто збіг?

You cannot copy content of this page