fbpx

Щастя поруч: українець всиновив більше 30 дітей

Геннадій Мохненко з Маріуполя всиновив 33 дітей. Крім того, у нього з дружиною є ще троє біологічних дітей. Про це йдеться в матеріалі «5 каналу».

Читайте також:Чи можна купувати і їсти херсонські фрукти і овочі після авaрії на Титані. Пояснює експерт

ДУМКА. Геннадій Мохненко вважає, що «немає більшого щастя, ніж дати дитині дім». Останню дитину сім’я всиновила місяць тому. Роману 13 років, його батько повiсився під час служби в aрмії, а мати помeрла через алкoголізм.

Геннадій стверджує, що більшість дітей, які згодом стали йому рідними, мали батьків наркoманів і алкогoліків, а також бaндитів, але «це не завадило їм стати хорошими людьми». Він підкреслив, що, на жаль, більшість українців мають упередження щодо таких дітей.

«У мене є хлопці, які дуже успішні. Роман Кім, який став чемпіоном світу з боксу. Йому зараз 19 років, і підлітком він почав займатися спортом. Один із моїх синів – професійний музикант. Він гітарист. Закінчив академію і зараз готує концерт з американськими колегами. Вони будуть на лінії фрoнту давати концерти для солдатів. Хлопчик з 6 до 12 років жив на вулиці. Він став одним із перших моїх прийомних синів. Зараз йому вже 31 рік», – розповів Мохненко.

«ПІЛІГРИМ». Геннадій Мохненко не тільки став батьком прийомним дітям, але також створив реабілітаційний центр «Пілігрим». За роки роботи центр став притулком для більш ніж 4 тисяч дітей, які залишилися без піклування батьків і опинилися на вулицях міста.

Геннадій виступає проти інтернатів і мріє, щоб вони закрилися по всій території України. А діти, які залишаються без піклування батьків, мають бути віддані на виховання в сім’ї.

«Наприклад, у Європі і США є величезні черги на всиновлення. І щойно дитина залишається без батьків і її не забирають родичі, то вже є люди в списку, які готові взяти дитину до себе. Я певен, що Україна стане державою, де будуть стояти величезні черги людей, щоб отримати шанс узяти сироту у свою сім’ю», – поділився мрією Геннадій Мохненко.

You cannot copy content of this page