fbpx

Що подарувати дитині на Святого Миколая? 31 небанальна ідея, яка врятує батьків, які не знають, чим здивувати дитину

 Ранок 19 грудня не менш чарівний, ніж новорічна ніч. Кожна дитина знає, де Святий Миколай залишає подарунки, і лише прокинувшись починає марафон по всіх можливих місцях. В українській культурі Св. Миколай — це аналог Діда Мороза чи Санта Клауса, у якого свої звички і правила дарування.

За матеріалами – Покупон.

Миколай здавна вважався покровителем дітей і мореплавців. Якщо у вашій родині є моряки, не забудьте і їм підготувати сюрприз, а ми поки розберемося, які подарунки підготувати дітям від малого до великого і куди їх краще класти.

Ідеї ​​до уваги: подарунок-сюрприз хлопчикові чи дівчинці від Св. Миколая

У Святого Миколая є свої правила винагороди дітей, які перегукуються зі звичками казкових дарувальників багатьох країн. Святий Миколай невидимим гостем проникає в будинок, де залишає презент малюкові у взутті (ідеально підійдуть зимові черевики або чоботи) або підкладає під подушку. Можна завести сімейну традицію за прикладом американської — вішати на стіни великі декоровані в’язані шкарпетки або валянки для подарунків.

Якщо не хочете класти подарунки в звичайне взуття, повісьте на стіни різдвяні валянки

Подарунки від Миколая отримують тільки слухняні діти, тому не забудьте за місяць або хоча б тиждень до свята нагадати своєму чаду, що потрібно добре себе вести, допомагати батькам, старанно вчитися, прибирати в кімнаті і не робити нічого, за що його зазвичай сварять (якщо таке відбувається). Після цього якийсь час батьки зможуть пожити спокійно. Неслухняним же дітям Миколай приносить під подушку різки — відмінна можливість натякнути дитині на його поведінку, додавши до подарунка довгий березовий прут.

Як і у випадку з закордонними різдвяними персонажами, щоб допомогти Святому Миколаю з вибором подарунка, дитина може написати список бажань. Однак, до Дня Св. Миколая зазвичай дарують щось просте, але несподіване, більше розраховуючи здивувати сина або дочку. Це свого роду святкова репетиція перед Новим Роком, коли під ялинкою можна залишити, наприклад, цілий велосипед. З ідеями для подарунків дітям на НР можна ознайомитися у нашому великому огляді. Під подушку або в дитяче взуття велосипед, як і багато інших подарунки не вмістити, тому будемо відштовхуватись від заданих умов.

Допомогти з вибором презенту може список бажань дитини

Щоб помістився під подушку

Щоб покласти подарунок під подушку дитині, поки вона спить, потрібна спритність рук професійного шахрая, ну або справжня магія. Цей трюк і породжує у дитини почуття магії, оскільки: «Ну як я міг не прокинутися?!». Не всі зможуть реалізувати цей фокус. Багато батьків, побоюючись зіпсувати момент, розбудивши дитину, вважають за краще залишати подарунки поруч з подушкою. Що ж можна непомітно підкласти малюкові, аби його сон залишився міцним і сюрприз вдався? Щоб хоч трохи вам допомогти, ми зробили підбірку відмінних оригінальних подарунків, які можна придбати на Покупоні з кешбеком.

  1. Килимок-пазл підійде для найменших, допомагаючи обмежити дитячу ігрову зону, забезпечить тепле місце для ігор і розвиваючі завдання.
  2. Купальні приналежності можна піднести навіть однорічній дитині. Підійде все — від дитячої косметики (мило, шампунь, спеціальне масло), яскравих рушників і халата до банальної гумової качечки або інших іграшок для купання.
  3. Дітям, які вже самі сплять в окремій кімнаті, сподобається різнобарвна дитяча постіль. Тим, хто ще спить в колисці, можна презентувати м’який захист для ліжечка з яскравими малюнками.
  4. Барвистий нічник для малюків 1-4 років або стильний 3D-світильник підліткам від 12 років.
  5. Піжами, кігурумі і плюшеві капці в формі тварин чудово впишуться у зимове свято, особливо якщо враховувати, що 19 грудня — це тільки початок зими і холодів. Для манюнь можна підібрати милий теплий одяг для дому (наприклад, флісовий комбінезон) або літні варіанти на виріст.
  6. Великі набори деталей прибережіть до Нового Року, а на Миколая діткам 5-10 років підійде міні-конструктор. А ось великі картини з пазлів, напевно, сподобаються і дітям до 14 років. Та й прямокутна коробка може акуратно стати за подушкою біля ліжка.
  7. Дітям до 8 років можна ще сміливо дарувати м’які іграшки, в тому числі у вигляді подушок, які впевнено займуть своє місце в узголів’ї ліжка в ніч на День Святого Миколая.
  8. Книги підійдуть діткам будь-якого віку. Хто молодший — барвисті з масою ілюстрацій, а ось хлопчикам і дівчаткам від 4 років, які вже вивчають букви і вчаться читати — щось серйозніше.
  9. Дітям до 6 років, можна також подарувати абетку, що говорить, для легкого вивчення алфавіту при підготовці до школи.
  10. Набір для творчості сподобається дітям 11-15 років, але він повинен відповідати інтересам дитини, аби принести максимум користі, а не загубитися під ліжком серед непотрібних речей.
  11. Настільним іграм будуть раді всі діти, адже це прекрасний привід повеселитися всією сім’єю або запросити додому друзів. До того ж настолки розвивають логічне мислення і комунікативні навички. Щоб зрозуміти, яка настолка підійде вашій дитині, можете попередньо сходити з ним в антикафе.
  12. Відмінним подарунком може стати негабаритний спортивний інвентар, наприклад, набір для бадмінтону або настільного тенісу, гірськолижна маска, ключка, скакалка, ласти і т.п. Доповнити його можна абонементом на спортивні заняття, танці або фітнес-клуб — залежить від віку і захоплень вашої кровинки. Наприклад, частину подарунків розмістіть під подушкою, а сертифікати і абонементи — у взутті.
  13. Для дітей, які звикли найбільше часу проводити на вулиці навіть взимку, можна підібрати дитячу термобілизну, яка буде дуже до речі, наприклад, на прогулянках або заняттях зимовими видами спорту. Про те, як навчитися кататись на лижах, сноуборді і ковзанах, читайте в окремих статтях.
    Оригінальний рюкзак буде корисний хлопчикам і дівчаткам різного віку, оскільки щодня діти тягають з собою масу речей від підручників і спортивної форми до лотків з обідом. На Покупоні ви можете підібрати з кешбеком, як стильні сумки та рюкзаки, так і симпатичні термоси, пляшки для води і ланч-бокси, які дуже зручно брати в школу. Також доречним подарунком для дітей 7-9 років, які ще не обзавелися персональним посудом, буде незвичайна барвиста чашка.
  14. Гарна парасолька завжди актуальна, адже погода, як і раніше тримає першість по непередбачуваності. Підберіть компактну складану парасольку для дітей меншого віку і парасольку-тростину для модних тінейджерів. Доповненням до парасолі можуть стати гумові чобітки.
  15. Доглядова косметика і парфумерія будуть гідно оцінені дівчатками-підлітками, які піклуються про здоров’я своєї шкіри і красу.

Щоб вліз у черевик

Дитячі черевики не відрізняються величезними розмірами, тому подарунок повинен бути ще менше розміром, ніж з попереднього списку. Найкраще, аби презент зовсім трохи «визирав» із взуття і дитина відразу його знайшла, інакше він може почати взуватися і або зашкодить вміст черевика, або поpaнить собі ногу.

Крихітне дитяче взуття можна використовувати замість новорічного декору та його ж наповнити подарунками.

В черевик точно помістяться:

  1. Класичні іграшки: ляльки, пупси, машинки, фігурки супергероїв і аксесуари до них, завжди доречні, особливо, якщо ваша дитина збирає колекцію.
  2. Дозатор зубної пасти, який виглядає, як іграшка, допоможе привчити дитину до гігієни ротової порожнини.
  3. Яскраве брязкальце для малюків відмінно може поміститися навіть у самий крихітний чобіток.
  4. Сертифікати на активні розваги, як наприклад, катки, аквапарки, мотузковий парк, картинг, розважальні центри та інше принесуть масу задоволення дитині і стануть відмінним приводом провести активний сімейний вікенд. Для дітей старшого віку будуть актуальні також сертифікати на похід в кафе (наприклад, на піцу) з невеликою компанією друзів. На Покупоні можна знайти масу знижок на найрізноманітніші дитячі розваги.
  5. Якщо на День Святого Миколая ви підбираєте для сина або дочки суто зимовий подарунок, то доречними будуть сніжколіпи або снігові тюби (першому знайдеться місце в черевику, а другий у здутому вигляді без проблем можна покласти під подушку). Про кращі гірки для катання на тюбах і санках в Києві дізнаєтеся з нашого огляду.
  6. Квитки в кінотеатр, планетарій, цирк, а також на дитячі новорічні вистави, знайдені всередині взуття, напевно, надихнуть малюка.
  7. Шоколад або цукерки не покладеш під подушку, оскільки є ризик, що вони розтануть, поки дитя прокинеться, тому солодким презентам місце в черевику.
  8. Якщо балувати дитину новими дорогими гаджетами у ваші плани не входило, то можна зупинитися на аксесуарах, наприклад, чохлах, захисному склі, картах пам’яті, тримачах, повербанках, колонках, навушниках, особливо доречними будуть новомодні бездротові навушники.
  9. Шарф, шапка і рукавички будуть вкрай корисним подарунком в холодну пору року. Підберіть на Покупоні з кешбеком такий аксесуар, щоб вам більше не доводилося нагадувати дитині надіти шапку.
  10. Ремені з оригінальними пряжками більше будуть до смаку хлопчикам від 13 років, але, і в дівочому гардеробі така річ не лежатиме без діла.
  11. Сертифікат на майстер-клас сподобається тінейджерам. Це можуть бути заняття пов’язані зі спортом, творчістю, інноваціями або саморозвитком, головне — вгадати з темою, яка буде тісно пов’язана з інтересами дитини.
  12. Дівчаткам-підліткам можна підібрати акуратні ювелірні прикраси із золота або срібла. Сучасна «ювелірка» повністю відповідає молодіжним трендам, максимально експериментуючи з формою і призначенням виробів.
  13. Стильний наручний годинник сподобається підліткам старше 16-17 років, які вже виробили свій модний лук, а графік занять і захоплень вимагає чіткого розкладу. Окремо відзначимо смарт-годинник, який вкрай зручний, особливо під час занять, аби дитина не відволікалась у смартфон без необхідності.
  14. Оригінальна фотосесія у студії або на вулиці для вашого чада подарує не тільки незабутні емоції і цінний досвід, а й професійні знімки на пам’ять або для майбутнього портфоліо.
  15. Жартівливі сертифікати. Можна своїми руками створити набір сертифікатів, які, напевно, оцінять діти від 10 років. Наприклад, сертифікат на «День без батьківського контролю», «Одноразове звільнення від прибирання кімнати», «Можливість цілу годину слухати улюблену музику на будь-якій гучності» і т.п.
  16. Наповнити подарунками можна не тільки взуття дітей, але і всіх членів сім’ї

Читайте також: Як створити новорічний настрій: 4 простих кроки, щоб зробити неймовірні аромасвічки

Чи вважається в вашій родині День Святого Миколая таким же значущим святом, як і Новий Рік? Даруйте дітям в цей день особливо цінні подарунки або головні сюрпризи бережете до НР? Розкажіть в коментарях, чи знаходили ви хоч раз на це свято різки під подушкою :)

You cannot copy content of this page