fbpx

Що потрібно зробити 10 грудня 2022 року, щоб привернути до себе удачу

10 грудня відзначається в церковному календарі як день святого Романа Антіохійського — ченця, який прожив у повній аскезі та служінні Богу . Він жив у дуже маленькому приміщенні, їв лише хліб із сіллю та пив тільки воду. Ніколи не стригся, носив тільки сорочку-волосяницю і залізні пута на босу ногу — для смирення. Завдяки самозреченню та обмеженню, Роман був зарахований до лику святих. Крім того, святий володів даром зцілення та чудотворення. Про що просити у Романів день і що обов’язково слід зробити, щоб залучити щастя та удачу, ми розповімо у даному матеріалі.

Святому Роману можна і треба молитися за зцілення від різноманітних недуг. Особливо уповають на допомогу святого жінки, які хочуть вимолити дар материнства, а для цього молитися треба дуже щиро.

Цього дня можна позбутися смуги невдач та бідності. Для цього потрібно повернутися обличчям на північ і подумки відпустити від себе всі невдачі та проблеми, прикрощі, біди та неприємності.

Серед головних традицій Романового дня – відвідування церковного богослужіння, молитва біля ікони Богородиці. Також наші пращури намагалися приготувати 10 грудня смачну випічку, у тому числі хліб, пироги та інші смаколики, та зібрати за столом усю родину.

Чому в Романів день категорично заборонено шити та, що ще не можна робити?

У Романів день існує кілька суворих заборон. Насамперед категорично заборонено шити та в’язати. Говорять, що таким чином можна «зашити тепло», і воно настане дуже нескоро. Також будь-яка робота з гострими інструментами цього дня може стати причиною неврожаю наступного року та фінансових проблем. Також у Романів день не можна, щоб до дому входили немічні та жебраки. Вважається, що вони приносять із собою нещастя та злидні.

Погодні та народні прикмети 10 грудня

У Романів день придивляються до полін у печі: якщо вони в сильному попелі, значить слід чекати сильних морозів. Також провісники настання морозів – яскраві зірки у нічному небі.

Тьмяне нічне небо — до швидкої відлиги.

Ранкова багряна зоря — знак бурі і завірюхи.

Якщо дим із труби йде стовпом, то це до морозів, а якщо низько стелиться – до відлиги.

You cannot copy content of this page