fbpx

Що це? – поглянула свекруха на мої руки, – А з якого дива так? – здивувалась вона щиро, – Поглянь на мене, доню і запам’ятай собі гарненько, – говорила строго, – От такою ти маєш бути і в вісімнадцять і в тридцять і в сімдесят вісім. Зрозуміла мене?

— Що це? – поглянула свекруха на мої руки, – А з якого дива так? – здивувалась вона щиро, – Поглянь на мене, доню і запам’ятай собі гарненько, – говорила строго, – От такою ти маєш бути і в вісімнадцять і в тридцять і в сімдесят вісім. Зрозуміла мене?

За Тимура заміж я вийшла три роки тому. Майже одразу у нас син на світ з’явився, живемо ми в селі, тож часу ні на що не вистачає, адже скрізь потрібні руки. то на город біжу, то вже в хаті шарварок, що син наробив розбирає, а вже час і до худоби. Про себе, звісно ж і не згадую. Тут аби уже встигнути довкола якийсь лад навести.

Свекруха моя жінка міська. За роки мого шлюбу ми з нею бачились разів зо два, напевне. На виписці – вперше, ну і ось, тоді, коли завітала вона до нас на гостину.

Читайте також: Щойно Віктор Іванович зліг, я одразу набрала його дочку. Треба було щось вирішувати і терміново. адже його скоро повинні виписати, а я дім уже на продаж виставила. Думала, вона одразу приїде, але почула таке, від чого досі відійти не можу

Одразу скажу, що свекруха дуже доглянута жінка. Її роки ніколи не даси, на років з тридцять вигляд має, ще й блиск в очах відповідний. Одяг на ній увесь гарний і модний, зачіска, завше до лиця, маникюр, педикюр, ну виглдає. мов лялечка.

Ну посиділи ми за столом, погралась вона із онуком, а потім відвела мене у кімнату, поглянула в очі і запитує:

— Алло, скажи, ти з сином моїм не щаслива? Чому у тебе вигляд такий? Поглянь на руки свої, а у перукаря ти кол була востаннє?

Якщо чесно, то я ніколи цим не заморочувалась. Хвостик і нігті ножицями підстригти. Та й грошей шкода на те все витрачати і часу. не звикла я на себе скільки витрачати ресурсів, от так і сказала свекрусі. та й як я скажу чоловіку: “дай чотириста гривень я нігті зроблю”, та й мене язик не повернеться.

А свекруха мене вислухала і каже так тихенько:

— Поглянь на мене, доню. От так ти повинна виглядати і в вісімнадцять і в тридцять і в сто. Бо коли ти у дзеркалі самі недоліки бачиш, то і настрою у тебе не буде і у сім’ї ладнатись не буде. Та й який релакс посидіти коли тобі роблять усі ті процедури, а настрій потім який? твій зовнішній вигляд, то відображення твого життя заміжнього. За добрим чоловіком і жінка цвіте. Тож іди вчись сама і чоловіка свого вчи, що тобі треба і на плаття нове і на нігті і на зачіску і на просто “хочу”. І буде він бачити щастя у твоїх очах і буде мати бажання більше заробити, аби ти була радісною.

Дивно мені було спочатку чоловіку оте промовити і соромно, але змогла таки. Як зараз пам’ятаю, що на крилах вилетіла з перукарні. Помолодшала і розквітла прямо. Впевненість у собі з’явилась і сили. А як було приємно коли чоловік похвалив і у погляді у нього було здивування впереміш із захопленням.

І знаєте і час знаходиться на все і гроші. Тимур сам мені виділяє уже щомісяця і на все нам вистачає.

Скільки житиму, свекрусі за науку дякуватиму, адже інколи ми забуваємо що й живемо. Близьким віддаємо усю себе, аж доки тільки тінь бліда залишається.

27,052023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page