fbpx

Шість нехитрих прийомів, які подовжать життя батареї в смартфоні

Смартфон — це ґаджет, без якого сучасній людині обійтися досить складно. Але жодна з його функцій не працюватиме, якщо «сяде» батарея. Сьогодні смартфони зі знімними батареями зустрічаються все рідше і рідше, тому потрібно належним чином поводитися з встановленою в апараті за замовчуванням. Робити це нескладно, якщо слідувати декільком простим правилам. Джерело

1. Головне правило
Щоб продовжити життя батареї не варто тримати постійно включеним Wi-Fi і GPS і витрачати багато часу на ігри. Використовувати телефон вартує в міру необхідності, а не за звичкою.

Але є й інші секрети, які дозволять зберегти працездатність акумулятора довгий час.

Читайте також: Вергуни. Рецепти улюбленого з дитинства смаколика

2. Не допускати повної розрядки батареї

Напевно, багато хто чув про «ефект пам’яті» акумуляторної батареї. Полягає він у тому, що якщо не «вчити» акумулятори повністю розкривати свій потенціал, розряджаючи їх повністю і потім заряджаючи до 100%, то вони «втрачають» частину своєї ємності. Але в сучасних апаратах використовуються літій-іонні акумулятори, і їх потрібно заряджати по-іншому.

Щоб отримати максимальну віддачу від літій-іонного акумулятора, потрібно стежити, щоб рівень заряду не падав нижче 50%. З одного боку, це означає, що батарею потрібно заряджати якомога частіше, але з іншого — мало хто захоче, щоб його акумулятор перегрівся (що у випадку з літій-іонними батареями можливо). На щастя, нові зарядні пристрої досить розумні, щоб допомогти користувачеві впорається з цією проблемою — вони автоматично вимикаються, коли телефон заряджений.

У більшості виробників приблизно однакові показники кількості циклів зарядки: якщо заряджати акумулятор з нуля, то батарея витримає 400-600 циклів зарядки, а якщо з 10-20% — то 1000-1100 циклів.

3. Тримати акумулятор в прохолодному місці

Серйозний ворог літій-іонних акумуляторів — спека. Акумулятор смартфона буде зношуватися набагато швидше в умовах високих температур, незалежно від того, використовується пристрій чи ні.

При середній температурі в нуль градусів за Цельсієм літій-іонний акумулятор втратить 6% максимальної потужності в рік. Якщо ж температура на вулиці +25 градусів, то цей показник збільшиться до 20%, а якщо +40 градусів, за рік акумулятор втратить колосальні 35% потужності.

Безумовно, не варто впадати в крайнощі і тримати телефон в холодильнику, але і залишати телефон в автомобілі, розпеченому на сонці теж не слід.

4. Уникати бездротової зарядки

Бездротова зарядка — це безумовно зручно, але в ній є ряд недоліків. Індуктивні, бездротові зарядні пристрої мають одну неприємну особливість — вони нагрівають акумулятор. А, як вже було сказано, літій-іонні акумулятори не переносять перегріву.

5. Зберігати акумулятор частково зарядженим

Літій-іонні акумулятори потрібно зберігати зарядженими на 30-50%. Якщо повністю розряджений акумулятор залишити на тривале зберігання, то він вже не «оживе».

6. Ставитися простіше

Доглядати за батареєю досить легко. Як правило, термін служби літій-іонного акумулятора — 3-5 років, а за цей час багато встигають поміняти не один смартфон. Просто не варто поводитися з батареєю по-варварськи — залишати на сонці або розряджати до нуля, і вона прослужить вірою і правдою досить довгий термін.

You cannot copy content of this page