fbpx

Скільки протримаються морози і яким буде літо: з’явився прогноз погоди на 2019 рік

Народні синоптики дали прогноз погоди на 2019-й рік. За їхніми словами, в кінці січня слід чекати на потепління і сльоту, а ось літо не буде надто спекотним, передає Обозреватель.

Як відзначають “Вести”, точно спрогнозувати погоду на весь рік вперед дуже складно, а професійні синоптики зазвичай за подібні прогнози не беруться або роблять розпливчастими.

Читайте також:
Куди в 2019 році українці зможуть поїхати навіть без закордонного паспорта

Якою буде зима: прогноз на січень-лютий

Кліматологи відзначають, що зима не стане аномально холодною. Якщо на півночі країни все вкрите снігом, то в південних регіонах опади будуть помічати рідко.

У другій половині січня, скоріше за все, повернуться холоди. В цей період температура може опускатися до мінус 10-15 градусів. В кінці січня синоптики чекають чергового потепління і сльоти, а ось лютий буде холодним і сніжним. Крім того, дуже вірогідний сильний вітер під час лютневих морозів.

Весна прийде пізно

Як і у 2018 році, сніг буде покривати значну частину країни майже до квітня. Згідно з народними прикметами, в роки, коли Великдень приходить пізно, холоди тримаються довго. Великдень у 2019 році святкуватимуть 28 квітня. Найкращою температурою в березні буде 9-10 градусів тепла. Тепло різко змінить холод в кінці квітня.

Читайте також:
Уряд затвердив монетизацію субсидій та пільг: як це працюватиме

До температури у 20-23 градуси можна готуватися вже в середині травня. При цьому на півдні країни літо буде традиційно жарким і задушливим, а на решті території – м’яким і не задушливим. Попереджається, що в червні на Заході і Півночі України можуть бути затяжні дощі, а також кілька хвиль похолодань. Липень і серпень будуть теплими. На півдні дощі будуть рідко, а ось на півночі і заході можна чекати дощів, але не спекотних днів – з температурою близько 30 градусів тепла.

Синоптики радять їхати на море ближче до серпня, коли опади мінімізуються, а температура буде стабільно в районі 30 градусів.

Сіра осінь настане лише в листопаді

У вересні ще можна буде ходити у літньому одязі. Весь місяць температура буде не нижче 18-20 градусів. Крім того, синоптики прогнозують відносно суху осінь, аж до кінця жовтня. На початку листопада розпочнеться справжня сіра осінь з опадами і холодами. На початку листопада температура буде в районі 5-8 градусів тепла, а ось на півночі ближче до грудня українці побачать перший сніг і заморозки.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у вівторок, 1 січня, в більшості регіонів України не передбачається опадів, проте морози продовжать посилюватися. У перший день 2019 року невеликий мокрий сніг і дощ вірогідні лише в західних областях країни. При цьому місцями вранці очікується туман, а також ожеледиця.

You cannot copy content of this page