fbpx

І навчальний цент і волонтерський хаб – Теребовлянський академічний ліцей імені Ярослави Стецько працює на Перемогу

В ліцеї аж три волонтерських штаби: з виробництва енергетичних солодощів, плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок. А ще дітки приносять листи для військових та долучаються до волонтерства.

– Дехто з наших працівників вдома робить ці солодощі, а потім приносить у ліцей і тоді процес виготовлення йде набагато швидше, – каже Олег Володимирович Архитко, директор ліцею.

Архитко каже, що зараз вони зосередилися на плетінні маскувальних білих сіток, заздалегідь зібравши для цього кошти.

– Нещодавно ми проводили благодійні ярмарки «Зігрій теплом українського солдата» і виручені кошти пішли на закупівлю сіток. Також ярмарки будемо ще проводити 8, 10 і 15 листопада, тому усі бажаючі можуть долучитись, – каже він.

А ще в ліцеї допомагають військовим адресно, що теребовлянські військові забажають – інструменти, акумулятори.

– Все, що потрібно, ми намагаємось купити та передати захисникам, але зараз найбільша потреба саме в білих маскувальних сітках, а далі будемо бачити по ходу справи, – додає Олег Володимирович.

Ідею допомоги військовим втілила в життя мама полеглого героя Юрія Тихоліза, Мирослава. Каже, що треба приносити користь всім, чим може.

– Я вважаю, що уроки трудового навчання мають приносити користь людині та суспільству в цілому, тому перед святом Покрови ми з учнями вирішили в кожному класі щось зробити на допомогу ЗСУ. Спершу ми плели браслети, килимки, а в 10 класі в дітей є модуль кулінарія і тому ми почали виготовляти енергетичні батончики для себе та для наших військових, – каже вона.

Далі ідею підтримали викладачі, долучалися й продуктами й виготовили загалом 150 палетів по вісім видів енергетичних батончиків і відправили на фронт.

Далі вже й містяни долучилися – несуть горіхи, печиво, сухофрукти.

– Я виділяю для себе годину після уроків у четвер та приходжу на допомогу і за цю годину можна виготовити дві порції цукерок, – каже Ольга Омелянівна.

За матеріалами «20 хвилин».

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page