fbpx

Сьогодні – свято Казанської ікони Божої Матері: про що просять Богородицю

Казанська ікона Божої Матері – образ з незвичайною та загадковою історією. Він шанується як зцілювальний і чудотворний з дня отримання реліквії.

21 липня відзначається свято явлення чудотворної ікони Божої Матері в Казані в 1579 році.

Казанська ікона Божої Матері має дуже цікаву історію. Її було знайдено в ХVІ столітті маленькою дівчинкою Матроною на згарищі великої пожежі, яка знищила частину міста Казані, після того, як уві сні їй тричі з’явилася сама Богородиця і вказала місце, де була прихована ікона.

На місці знайдення ікони було побудовано Богородицький дівочий монастир, де згодом прийняли чернечий постриг Матрона разом зі своєю матір’ю.

З Казанської ікони Божої Матері було зроблено багато копій, а сама ікона прославилася своєю чудотворністю − хворі одужували, сліпі отримували зір, вороги були переможені й вигнані.

Читайте також: Допомагають віднайти гармонію та злагоду в родині: які святі покровительствують заміжжю та сімейному благополуччю

Перед іконою Казанської Божої Матері моляться про зцілення очних та інших хвороб, захист оселі від бiди і пожeжі, позбавленні від воpожих навал, благословення молодят, народження дітей, сімейне благополуччя.

Молитва.

О, Пресвята Діво, Владичице Богородице! Зі страхом, вірою і любов’ю припадаючи перед чесною іконою Твоєю, благаємо Тебе: не відверни лиця Твого від тих, хто вдається до Тебе, благай, милосердна Мати, Сина Твого і Бога нашого, Господа Ісуса Христа, щоб зберіг мир у країні нашій, щоб Церкву Свою святу зберіг непохитною від невір’я, єресі і розколу.

Бо ми не маємо іншої допомоги, не маємо іншої надії, крім Тебе, Пречиста Діво, Ти бо Всесильна для християн Помічниця і Заступниця.

Позбав усіх, хто з вірою Тобі молиться, від падінь гріховних, від наклепів злих людей, від усяких спoкус, скоpбот бід і від несподіваної смepті; даруй нам дух сокрушення, смирення серця, чистоту помислів, виправлення гріховного життя і прощення гріхів, щоб усі, вдячно оспівуючи велич Твою, сподобилися Небесного Царства і там зі всіма святими прославили пречесне і величне ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Джерело.

You cannot copy content of this page