fbpx

Сьогодні у всьому світі відзначають Міжнародний день сім`ї: історія свята

Міжнародний день сім’ї відзначають щорічно 15 травня з 1993 року. Факти ICTV пропонують невеликий екскурс в історію цього свята.

Ця дата бере свій початок у 1989 році. Саме тоді Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 1994 рік Міжнародним роком сім’ї.

Таким чином намагалися підвищити роль родини у суспільстві, підкреслити важливість повних сімей, спонукати людей до усиновлення, створення будинків сімейного типу, звернути увагу на відповідальність у родинах.

Пізніше, 20 вересня 1993 року, відповідно до резолюції Генасамблеї ООН, було запроваджено Міжнародний день сім’ї, який відзначається щороку 15 травня.

Тодішній генсек Організації Кофі Аннан заявив, що, коли зневажаються основні права однієї сім’ї, єдність всієї людської сім’ї, члeнами якої вони є, перебуває під загрoзою.

Читайте також: ВСЕ-ТАКИ Є УСТАНОВКА ПРОДЮСЕРІВ КОНКУРСУ: АНДРІЙ ДАНИЛКО ПОВІДОМИВ, ЧОМУ НА ЄВРОБАЧЕННІ 2018 ПЕРЕМІГ ІЗРАЇЛЬ

Зараз ці питання актуальні як ніколи, адже соціологи з’ясували, що в сучасних сім’ях подружжя проводить наодинці не більше 4 хвилин на день.

То ж свято – це чудовий привід провести час разом, відклавши всі свої справи і проблеми. Бо хто ще так щиро розділить радість у моменти щастя, як не близькі та кохані.

В Україні є свій власний День сім’ї, який офіційно відзначається щороку 8 липня. Дата є сталою і незмінною, незалежно від того, на який день тижня припадає. Указ про його святкування було підписано у 2012 році. Повна назва звучить, як Український день родини.

You cannot copy content of this page