fbpx

Сповідь ведучого корпоративів: “Нічого гіpшого за дітей багатих батьків немає”

– Я працюю ведучим заходів вже 6 років. Проводив весілля, дні народження, корпоративи, презентації, концерти … У нашій роботі завжди потрібно залишатися людиною-святом! – розповідає ведучий POWER FM Ukraine Андрій Ткачов. – Не важливо, що відбулося в житті – вкусила бджола або кинула дівчина. У тебе просто немає іншого вибору! Береш в руки мікрофон в руки і даруєш людям свято. Це те, за чим вони, власне, і прийшли, пише “КП в Україні”.

Офіціантка врятувала від пристріту

Мені доводилося вести захід з температурою 38,5. Ти розумієш, що просто гориш. У перервах йдеш в кімнату, щоб хоча б взяти пару серветок. Але були стани і гірші. На одному із заходів в ресторані мені стало зовсім погано. До мене підійшла офіціантка і каже, що на мені пристріт, хтось не так подивився. Але я в такі речі не вірю. Ця дівчина принесла мені склянку води. Коли я почав пити, вона стала підпалювати сірники і щось шепотіти. Не повірите, через пару хвилин дійсно полегшало. Хоча, може, вона мені просто щось підсипала в стакан. Були й такі ситуації в моїй роботі!

Лякали “автомaтом”

Якось проводив захід для власника однієї великої компанії і його друзів, які приїхали з Грузії. Закінчилася вечірка, отримав свій гонорар. Але коли звукорежисер почав збирати апаратуру, до мене підійшли два величезних грузина. А біля мене була стійка для мікрофону. Один з цих хлопців показує на цю стійку і каже мені: “Слухай, ти знаєш, що це таке?” Я відповідаю: “Так, стійка для мікрофону”. Він каже: “Ні! Давай пофантазуємо, що це автoмат. Якщо ти зараз не продовжиш програму, то цей автoмaт почне стpіляти”. Мені вдалося змінити тему розмови, я пішов до адміністратора і знову до них повернувся. У підсумку в мене ніхто не стріляв (сміється). Коли грузини випивають, то стають набагато імпульсивніші, ніж наші.

Але насправді бiйок на моїй пам’яті жодного разу не було. Наприклад, якщо раніше гості на весіллі могли нaпитися і влаштувати пoбoїще, то зараз все по-іншому. Люди намагаються зробити все красиво, шукають цікаві місця, щоб не просто відзначати якесь свято в ресторані. Часто проводив вечірки на березі річки, в горах. Це вже новий тренд!

Дають номера своїх дочок

Читайте також: Найкращі розвиваючі сайти для ваших дітей українською мовою: топ-15

Іноді ніяково почуваю себе, коли на корпоративі в основному одні жінки. Коли вони вип’ють, то спочатку фотографуються з тобою. А потім починається: а можна вас обiйняти і поцiлувати, адже ви такий гарний. Були випадки, коли на заході до мене підходить жінка, починає розповідати про свою красуню-доньку, показує її фотографії. У цей момент починаю розуміти: вона ж сватає свою дочку за мене! Мене просять записати її номер або знайти сторінку дівчини в соцмережах. Якщо людині буде приємно, щоб я записав номер телефону, то можу це зробити. Але потім – видалю. Для мене головне – щоб людина отримала позитивні емоції під час вечірки.

“На роботі – не пью”

Перше правило – ніякого алкoгoлю під час проведення заходу. Як часто буває на корпоративі – ти подобаєшся людям, кожен хоче не тільки поговорити з тобою, але і випити. Я намагаюся ввічливо відмовити. Пояснюю: уявіть, що ви прийшли до стоматолога, а він дуже п’янuй. Люди відразу розуміють і не наполягають.

Друге правило – не продовжувати спілкування з дівчиною відразу ж після закінчення заходу. Я не одружений! Часто дівчата не проти продовжити спілкування після вечірки. Але після заходу я не буду ні з ким їхати. Але з цією дівчиною можу зустрітися тільки на наступний ранок.

Третє правило – не буду працювати для дітей багатих батьків. У мене був досвід. Відповім так: просто не зайшло.

“Про чиновників промовчу”

Не один раз був ведучим на заходах для чиновників. Всіма питаннями організації їхнього свята займаються івент-агентства. І як часто в основному буває, після заходу ти не маєш права нічого викласти в соцмережі і нікому розповідати, що там відбувалося. Скажу так: в реальному житті вони ведуть себе не так, як на екрані.

Торг тут недоречний

Все починається з того, що я веду переговори з замовниками, які хочуть мене запросити вести захід. Обговорюємо всі моменти, в тому числі і гонорар. Часто буває, замовники починають торгуватися. Неважливо – велика сума або не дуже. Люди намагаються заощадити кілька сотень доларів. В Україні так ментально склалося: а давайте поторгуємось?

Іноді я можу погодитися знизити ціну, але це залежить від заходу і моєї завантаженості. Якщо у мене багато роботи, то відмовляюся.

Якщо під час зустрічі із замовником я розумію, що не підходжу їм або ми не приходимо до спільного знаменника, то також відмовляюся. Як варіант, пораджу іншого ведучого.

Насправді у мене є свій мінімум, нижче якого я ні в якому разі не працюватиму. Оплата ведучого може змінюватися в залежності від заходу. У новорічну ніч гонорар підвищується в 2,5 рази. Але насправді розмір гонорару залежить від рівня ведучого і того, як він зможе себе продати.

В цьому році у мене дуже багато роботи. Наприклад, влітку я взагалі спав по чотири години на день. Якраз в цей період дуже багато весіль, літніх корпоративів, вечірок. Найбільше роботи з квітня до середини листопада. А менше – в січні і лютому.

You cannot copy content of this page