fbpx

Сильні молитви про прощення в подружжі

Молитва за примирення в подружжі

Боже, ось перед Тобою наше подружжя – я і мій чоловік (дружина). Дякую за те, що злучив нас, подарував одне одному і зміцнив наші стосунки святою Тайною.

Боже, саме зараз наше подружжя не таке, яким би Ти хотів його бачити. Йому потрібні лiки. Однак для Тебе, а любиш Ти нас обох, нема неможливого. Тому прошу Тебе:

про дар щирої розмови

про “вмиті очі”, щоби ми дивились одне на одного очима Твоєї любові, яка “не пам’ятає зла” і “всього надіється”

про відкриття серед того, що нас різнить, все ж того, що єднає і навколо чого можна щось збудувати

про вияснення і прощення давніх образ, вилiкувaння рaн і всього, що хвoре, про звільнення від поганих звичок.

Нехай у нашому подружжі буде Твоя воля. Нехай наші стосунки відродяться і оживуть, приносячи плоди для нас самих і усіх навколо.

Довіряю Тобі, Ісусе, і дякую за усе, що робиш для нас. Люблю Тебе серцем і благословляю своїм життям. Амінь.

Святий Йосифе, праведний батьку і чоловіче, Ти з такою відданістю заопікувався Ісусом та Марією – заопікуйся нами також, нашим подружжям. Поручаю Тобі також інші подружжя, особливо ті, які переживають певні труднощі. Молися за нас усіх! Амінь.

Молитва Святої Мати Терези ​​з Калькутти про примирення

Боже, Батьку всіх людей,

ти кажеш нам нести любов туди,

де принижують бідних,

радість туди, де церква в смутку,

примирення тим, які розділені.

Допоможи нам примирити батька із сином, матір із дочкою, чоловіка з дружиною, віруючого з невіруючим, християнина із братом християнином, якого він не любить …

Ти відкриваєш цей шлях для нас, щоби зрaнeне тiлo Ісуса Христа, Твоя Церква стали осередком об’єднання для бідних цієї землі і для всього людства. Амінь.

Молитва святого Івана Павла II за мир у світі

Боже, Творче світу, Ти кожне створіння оточуєш своєю батьківською турботою і кермуєш ходом історії, щоби та досягла своєї мети – спасіння.

Бачимо Твою батьківську любов, коли робиш лагідним затвердле сeрцe людини і чиниш світ, пошматований конфлiктами і боротьбою, відкритим для єднання.

Віднови для нас чуда Твого милосердя: зішли Свого Духа, щоби діяв у глибинах наших сердець, щоби вороги дозрівали до діалогу, суперники потисли одне одному руки, а люди жили у злагоді.

Допоможи нам щиро прагнути істинного спокою, який ставить хрест сваркам; любові, яка перемагає ненависть, прощення, що обеззброює будь-яку помcту.

Через Ісуса, Бога нашого. Амінь.

Молитва про прощення самого себе

Небесний Отче, не завжди легко пробачити іншим, але часом ще важче пробачити собі. Моя прихована гординя не хоче допустити, щоби визнав я свої слабкості і гріхи, щоби був милосердним до самого себе, бо Ти вже давно пробачив мені.

Коли пробачаю іншим – вивищуюсь у власних очах. Саме тому так підходить мені така роль добродушного. Однак як нелегко мені зізнатись у тому, що і сам потребую пробачення. Мені швидше хочеться бути ласкавим, аніж просити про ласку.

Отче, пробач мені нестачу покори і чесності. Моя велич не у тому, щоби приносити Тобі дари, підкреслюючи свої заслуги. Моє багатство у тому, що Ти любиш мене безкінечно і сповнюєш мою духовну бідність Святим Духом, який прощає гріхи, очищає мене і вдягає у нові шати ласки, яка освячує. Бо Крoв Христа дарує мені нову гідність Божої дитини.

Дай мені покірне серце, щоби не прагнув бути великим перед Тобою зі своїх сил, але як добра дитина завжди умів прийняти допомогу. Амінь.

Підготувала: Тетяна Трачук

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page