fbpx

Тато – найважливіша людина в житті дочки. І ось чому

Зазвичай вважається, що мама – найголовніша і найнеобхідніша людина в житті будь-якої дитини. А тато вже або є, або немає, але від цього залежить начебто небагато.

Однак є цілих десять причин, за якими батько для дочки нітрохи не менш важливий, ніж мама.

1. Батько виховує в дочки сміливість.

Вчить кататися на велосипеді, роликах і пізніше – керувати автомобілем. Він водить доньку на все, навіть самі божевільні, атракціони, від яких мати завжди трималася подалі. І якщо дочка чогось боїться, тато завжди скаже їй: «Не бійся, ти зможеш!»

2. Він вчить любити

Адже для початку тато показує свій приклад відносин з мамою, а потім, коли дочку покидає її перший хлопець, втішає її і пояснює, що коли-небудь вона зустріне того, хто не кине і назавжди залишиться з нею.

3. Він прищеплює почуття гумору

Батьківські жарти завжди найсмішніші. Неважливо, наскільки сильно від них віє нафталіном і в який раз ви їх чуєте – ви все одно будете посміхатися. Адже це жартує ваш рідний тато, він хоче поділитися цією радістю з вами, і ви не можете її не прийняти.

4. Саме він привчив вас возити з собою в машині запаску

Але якщо раптом ви нею не обзавелися, тато приїде і допоможе. І завжди подбає про вас, якщо ви постраждали на місці події.

5. Батько переживав, коли ви подорослішали, набагато більше, ніж це робили ви

Ваше повноліття стривожило тата не на жарт, але як раз він і був тією самою людиною, який налив вам перший «дорослий» келих ігристого.

6. Він дозволяв вам набагато більше, ніж мама.

Повернутися пізніше, поїхати з подругою на дачу, купити дорогий велосипед? Саме тато дозволяв вам все це.

7. Батько дозволяв вам бути дорослою і незалежною.

Він не вимагав від вас п’ятірок і похвальних листів, але хотів, щоб ви навчилися в житті найголовнішим прийомам і вміли впоратися з труднощами самостійно. А головне, він завжди в вас вірив, особливо в ті моменти, коли ви самі не вірили в свої можливості.

8. Він – еталон мужності, за яким ви все в житті вимірюєте.

Але хвостики на його відрослій шевелюрі ви все одно робили, та й він не чинив опору.

9. Саме з батьком ви вчилися танцювати.

А потім закріплювали набуті знання на вашому власному весіллі. І обидвоє плакали від цих складних почуттів.

10. Завдяки тату ви знаєте, що вас завжди люблять.

У вас може бути безліч неприємностей і нещасть в особистому житті. Але навіть якщо хлопець або чоловік розлюбив, тато ніколи не розлюбить.

You cannot copy content of this page