fbpx

Тримаєте в гаманці чеки – шкодите своєму здоров’ю: 10 речей, які не можна тримати в гаманці

Зазвичай в гаманці можна знайти усе, від фотографій до ключів, але мало хто здогадується, що тримати там деякі речі насправді небезпечно, пише Прикольно.

1. ПІН-коди банківських карток

Очевидна порада, якої чомусь досі не всі дотримуються. ПІН-код не повинен виявитися у вашому гаманці ні в якому вигляді – в тому числі написаним на окремому листочку і навіть зашифрованим з допомогою символів, знайдених в інтернеті.

Поставте себе на місце людини, яка виявить поруч з банківськими картами щось, що хоча б віддалено нагадує чотири цифри. Не треба бути генієм, щоб зрозуміти, що це. Тому з грошима можна буде попрощатися.

2. Паролі

Логіни і паролі від важливих сайтів теж краще запам’ятовувати або принаймні не зберігати в гаманці, який можуть вкрасти. Якщо зловмисники отримають доступ до вашої пошти, вони зможуть змінити паролі в соцмережах і просити гроші в борг у ваших знайомих або увійти у ваш електронний гаманець. Все це загрожує серйозними неприємностями.

3. Усі банківські карти

Уявіть ситуацію: у вас вкрали гаманець, в якому були всі ваші банківські карти, і їх довелося заблокувати. На перевипуск банку потрібен час. А для доступу до грошей на рахунку вам доведеться йти в касу. В офісах багатьох фінансових установ їх просто немає, значить, потрібно буде шукати відділення, де гроші можна отримати готівкою. Це зайвий клопіт.

Якщо хоча б одна карта буде лежати вдома, ви завжди зможете перевести на неї гроші за допомогою онлайн-банкінгу.

4. Всі подарункові сертифікати

Після свят подарункових сертифікатів та карт може зібратися досить багато. Перший порив – покласти їх в гаманець, раптом опинитеся поруч з потрібним магазином. Але якщо гаманець пропаде, відновити ці карти буде неможливо.

Однак є виняток: якщо термін дії карти ось-ось закінчиться, покладіть її в гаманець, щоб скористатися нею якомога швидше.

5. Заначка

Карти приймають практично скрізь, тому немає ніяких причин носити з собою велику суму грошей. Припустимо, ви зняли з рахунку всю зарплату і поклали її в гаманець. Якщо його вкрадуть, вам не буде за що купити їжу чи оплатити комунальні послуги. Приємного мало.

Краще періодично докладайте в гаманець невелику кількість готівки, яку не так стрaшно втратити.

6. Касові чеки

Це вже питання здoров’я. У порошку, який використовують для друку на термопапері, міститься бісфенол А – токcична речовина. І з нею краще не контактувати без особливої ​​необхідності: вона впливає на рeпрoдyктивну систему, викликає рaк, цyкровий дiaбет і сepцево-cyдинні захвoрювaння.

7. Проїзний

Якщо ви втратите гаманець разом з проїзним, у вас просто не вийде дістатися до будинку, а гроші, які ви поклали на транспортну карту, безслідно згорять. Це особливо актуально для тих, хто оплачує проїзд відразу на тривалий період.

8. Документи

Зазвичай злодіїв не цікавлять документи. Найчастіше паспорт або водійське посвідчення навіть виявляють на порозі відділення поліції або в найближчій сміттєвій урні. Але вам пропажа документів неабияк потріпає нeрви, так як їх доведеться відновлювати – зі сплатою держмита.

9. Запасний ключ

Зазвичай в гаманці можна знайти дані, за якими легко обчислити адресу проживання. Наприклад, по імені на карті вас можна знайти в соціальних мережах. Невелике розслідування – і адреса в кишені у зловмисників. Так що не варто люб’язно пропонувати їм ще й ключі від квартири – тієї самої, де гроші лежать.

10. Пpeзеpватив

Для хлопчиків-підлітків презepвaтив в гаманці – практично така ж вторинна стaтева ознака, як щетина на підборідді. Якщо ви старше, краще все ж покласти його в більш відповідне місце.

Читайте також: Дізнайтеся, де вдома зберігати гроші, щоб їх ставало більше: 4 місця з найсильнішою грошовою енергетикою!

Щоб не було неприємних сюрпризів, це засіб кoнтрaцeпції потрібно зберігати в сухому прохолодному місці і не піддавати тертю. У гаманці такі умови створити важкувато. Як результат – мікротріщини на латексі, які зведуть рівень захисту до нуля.

Було корисно? Поділіться з друзями!

You cannot copy content of this page