fbpx

Це не просто смачно – це неймовірно СМАЧНО. Човники з баклажанів з сиром і курячим фаршем

Щоб баклажани з сиром в духовці не горчили, їх потрібно спочатку вимочити в солоній воді. Селекціонери давно вивели не гіркі баклажани, але іноді трапляються класичні сорти з характерною гіркотою, тому, як кажуть, краще перепильнувати, ніж недобдеть: наріжте баклажани кружечками або пластинками, пересипте сіллю і придавіть невеликим гнітом (тарілкою з поставленим на неї банкою з водою) на 20-30 хвилин. Потім промийте, відіжміть і просушіть рушниками.

Човники з баклажанів з сиром і курячим фаршем

Інгредієнти:

  • 2-3 баклажана,
  • 2 помідора,
  • 1 цибулина,
  • 1 куряче філе,
  • 100-200 г сиру,
  • сіль, часник, спеції, зелень – за смаком і бажанням.

Приготування:

Баклажани розрізати уздовж і видалити серединку, залишаючи стінки човників товщиною 0,5 див. Складіть човники в каструлю і залийте солоною водою на 20 хвилин. Куряче філе наріжте дуже дрібними кубиками і з’єднайте з м’якоттю баклажанів і цибулі, також дрібно нарізаними. Або подрібніть в блендері разом з серцевиною від баклажан і цибулиною – як вам буде зручніше. Помідори наріжте тонкими полукружками.

Сир натріть, його можна змішати з сирим яйцем, як у попередньому рецепті. Човники промийте і на пару хвилин відправте в мікрохвильовку, щоб вони стали м’якшими (або запечіть в духовці хвилин 10). Начиніть човники, укладіть поверх начинки кружечки помідорів, посипте сиром і поставте запікатися до рум’яної скоринки.

Це ж блюдо можна приготувати з фаршем із свинини і рисом: рис попередньо відваріть до напівготовності, змішайте з фаршем, цибулею і серцевиною від баклажан, а далі все за рецептом (помідори, сир, запекти до золотавої скоринки).

Баклажани з сиром в духовці можна приготувати практично з будь-якими овочами, а у сир для апетитною скоринки можна додати сметану з зеленню або майонез. Човники з баклажанів можна залити томатним соусом (самим простацьким!). загалом, фантазуйте і дивуйте!

Приємного апетиту та нових кулінарних відкриттів!

You cannot copy content of this page