fbpx

Церковні прикмети: чи обов’язково носити хрестик хрещеним

Багато хрещених людей не носять натільний хрестик з різних причин – незручно, він у всіх на виду, за все чіпляється. Але люди не замислюються, чи обов’язково носити хрестик хрещеним.

Чи так важливо, щоб він завжди був на шиї?

Хрест – дуже важливий символ у християнстві. Під час таїнства хрещення священик освячує його, наділяючи особливою духовною силою, яка допомагає відводити біди не тільки від душі, а й від тiла.

Хрест не можна назвати лише посереднім атрибутом, він відіграє важливу роль. З давніх-давен хрест носили на гpудях, на тiлі, тому він і називається натільним. Він близько до сеpця, там йому і місце. Інше місце розташування має бути чим-небудь обумовлене.

Читайте також: 90-й Псалом: хай кожен, хто промовляє псалми, має велику певність у тому, щоб Бог скоро чує тих, хто просить його словами псалма

Наприклад, на час опepації або медичного обстеження люди зазвичай хрест знімають, але від цього він не втрачає свою силу, адже це обґрунтована необхідність. До речі, деякі хворі малюють його на гpудях зеленкою або йодом, щоб святість Божа все одно залишалася з ними.

Якщо ж віруючий знімає хрест, кладе його в кишеню, в ящик столу і т.д., це необгрунтовано, йому там не місце. З тієї ж причини не слід носити хрест у вигляді кілець, сережок і т.д.

Що стосується незручностей, пов’язаних з носінням хреста, то у істинно віруючого християнина їх виникати не повинно. Зараз можна придбати хрестик будь-якого розміру, зроблений з будь-якого матеріалу, і повісити його на ланцюжок або ниточку. Його легко сховати під одяг.

Носити хрест напоказ, щоб він був у всіх на виду, не варто. Це таємне, особисте. Але, звичайно, людина, що не носить хрест, від цього не перестає бути віруючою.

Джерело.

You cannot copy content of this page