fbpx

Цю дивну картину побачила перебуваючи в Іспанії. Дізнавшись навіщо так роблять, спробувала й сама. Шановні, це, як не дивно, працює

Мабуть, у кожній країні є якісь традиції, які притаманні лише цьому народові, які викликають безліч питань у приїжджих. Частина цих звичок і звичаїв обумовлені домінуючою культурою, частина – історією, а ось деякі навіть не поясниш сторонній людині.

Але є одна загадка, яка в тій чи іншій мірі спостерігається в деяких країнах, але яку все одно дуже багато хто не може розгадати. Джерело

Читайте також: – Чого тут лазиш? Батько непутній, тільки й дивиться, де б що поцупити.. Геть звідси!

Отже, в ряді країн, таких як Італія, Іспанія і Японія, а можливо, і не тільки там, люди виставляють пластикові ємності з водою уздовж стін.

Найцікавіше, що найчастіше туристи запитують про призначення цих пляшок, але місцеві жителі не можуть дати чітку і зрозумілу відповідь.

Сама розповсюджена версія свідчить, що ємності з водою відлякують тварин, щоб ті не мітили територію. Але ніхто не може пояснити, як саме це працює.

Відповідно до іншої теорії, відблиски на воді відлякують тварин, а може, чотириногим стрaшно бачити власне відображення.

Погодься, звучить не дуже правдоподібно. Але є і більш логічні версії. Наприклад, деякі вважають, що ємність, займаючи певний простір, створює перешкоду для тварини, яка хоче помітити територію.

Ще одна версія посилається на психологію тварин. Її прихильники стверджують, що собаки не мітять пластик, оскільки він не утримує запахи. А значить, і витрачати час на марне заняття тварина не буде.

Також не менш цікавою теорією є припущення, що тварини не мітять речі, які пахнуть людиною. Так чи інакше, але на ємностях залишається запах людини, і саме він відлякує тварин.

Найцікавіше те, що, як не пояснюй подібну традицію, вона працює. Дійсно, якщо розставити пластикові ємності з водою уздовж стін, це буде відлякувати тварин. Сама перевірила!

You cannot copy content of this page