fbpx

У батьків , які дотримуються цього простого правила, діти щасливіші, і більш життєрадісні. Коли батьки в сім’ї починають виконувати це правило, то помічають, що воно дуже багато змінює в стосунках на краще

ПРАВИЛО ТРЬОХ ХВИЛИН
Виявляється, є таке важливе правило – правило «трьох хвилин”. Воно працює, як для подружжя, так і для дітей. Коли батьки в сім’ї починають виконувати це правило, то помічають, що воно дуже багато змінює в стосунках на краще. Джерело

Правило “перших трьох хвилин” полягає в тому, щоб завжди зустрічати дитину з такою величезною радістю, як ніби зустрічаю одного, якого Чи не бачив вже багато, багато років. І не важливо, ви повернулися з магазину, в Який вибегали за хлібом, або прийшли додому з роботи. Зазвичай все, чим з вами хоче поділитися дитина, він “видає” в перші хвилини зустрічі, саме в цьому полягає важливість не упустить цей час.

Читайте також: “Раніше в полі нарoджували – і нічого.” А я вам розповім, яке то було ” нічого”

Ви відразу помітите тих батьків, які інтуїтивно виконують правило “перших трьох хвилин”. Наприклад, забирає дитину зі школи, вони завжди присідають на рівень його очей, обіймають при зустрічі і кажуть, що по ним скучили. У той час як інші батьки просто беруть дитину за руку, кажуть “пішли”, Розмовляючи при цьому по телефону.
Приходячи з роботи, відразу звертайте всю увагу на дитину. Ви маєте кілька хвилин для того, щоб сісти поруч біля нього, расспросе в його дні і вислухати. Потім вже підете вечеряти і дивитися новини.

ВАЖЛИВО НЕ КІЛЬКІСТЬ ЧАСУ, А емоційна близькість
Іноді кілька хвилин душевної бесіди означають для малюка набагато більше, ніж цілий день, Проведений з вами разом. Те, що ми весь час забігає і стурбовані, точно не зробить наших дітей щасливішими, навіть якщо ми вважаємо, що робимо це заради них і їх благополуччя.
Для батьків і дітей вираз “час разом” має різне значення.

Для дорослих досить, щоб діти просто перебували поруч з ними, коли вони роблять щось вдома або йдуть в магазин. А ось для дітей поняття “час разом” – це дивитися очі-в-очі, коли батьки сідають поруч, відкладають мобільні телефони, виключають думки про сотні своїх проблем і зовсім НЕ відволікаються на сторонні справи. Дитина ніколи НЕ довіриться, якщо відчуває, що в пріоритеті у батьків в момент спілкування є щось важливіше, ніж він.

Читайте також: Кожен, хто коли-небудь заподіяв вам бiль, одного разу зіткнеться з тим же. І одного разу, в найгірший момент, найгіршим способом, те, що ця людина зробила вам, повернеться до неї

Звичайно, не завжди у батьків є час на спільну гру з дітьми, але в такі хвилини робіть тільки те, що хоче дитина. Не треба пропонувати йому ваші варіанти вільного часу. Час швидкоплинної, і ви НЕ встигнете отямитися, як ваші сини і дочки подорослішають, тому НЕ втрачайте часу і починайте будувати довірчі відносини з ними вже зараз. Нехай правило “трьох хвилин” вам в цьому стане в нагоді.
Наталія Сиротич

You cannot copy content of this page