fbpx

У Мілані скасували концерт гурту “Жадан і Собаки”, бо вони проти підтримки війни

Український письменник та фронтмен гурту “Жадан і Собаки” Сергій Жадан розповів на своїй сторінці у Фейсбук, що Slaughter Club у Мілані скасував благодійний концерт на підтримку захисників України, щоб не “збирати гроші на війну”, надавши листування з представниками клубу.

Гурт “Жадан і Собаки” поїде туром Європою, щоб підтримати військових з батальйону «Хартія» – хочуть назбирати грошей на автомобілі.

Вже заплановані концерти у Польщі, Чехії, Німеччині, Литві, Словаччині, Австрії тощо. А от з концертом у Мілані вийшли проблеми, бо представники клубу вирішили, що “збирати гроші на війну” в Італії заборонено.

Жадан намагався пояснити, що музиканти збирають на машини для захисників, а не якусь збpою, але ті відповіли що “не можуть так ризикувати”.

У Facebook Сергій Жадан написав, що частина європейців «далі граються в пацифізм та подвійні стандарти» та вважають, що захищаючи свої життя й свою країну, українці порушують якісь уявлення про мир і гармонію.

“Чесно, кажучи, соромно й противно. Доки українці тримають каркас вільної Європи, європейці ліниво тусять, намагаючись не лізти в політику. Схоже, ХХ століття не всіх навчило відповідальності”, — пише Жадан.

Фото: Антікор.

09/01/2022

You cannot copy content of this page