fbpx

У моєї сусідки завжди гарний врожай. А все завдяки одній маленькій хитрості при посадці насіння: грунт не потрібен взагалі

Майбутній врожай овочів залежить від вдало посіяної розсади.Джерело

Традиційний спосіб вирощування розсади рослин – це використання грунту. Але є кілька переваг губки.

Читайте також: Батьки повстали проти відомого мультику: що не так мультиком, який обожнюють діти

  • Вам не треба буде прибирати бруд після ґрунту
  • Ви спостерігаєте за тим, як проростає насіння і росте коріння
  • В губці насіння проростає швидше
  • Не треба багато простору
  • Губки можна використовувати повторно, якщо насіння не проросло
  • Це відмінний експеримент для дітей і дорослих
  • В губках можна пророщувати насіння моркви, салату-латуку, крес-салату, редиски, пряних трав, помідорів, гірчиці і т. п.

Як садити насіння в губки?

Для посадки насіння підходять губки, які не оброблялися миючими засобами або антибактеріальними засобами. Попередньо губки можна обробити розведеним відбілювачем, щоб запобігти зростанню цвілі. Після даної процедури їх треба дуже добре промити проточною водою. Губки використовують або в цілому виді, або нарізають на частини. Для великого насіння нарізають борозни, круглі отвори. Далі їх замочують і поміщають в неглибокий лоток.

Насіння вдавлюють в губки або нарізають отвори для кожної окремої насінини. Лоток вкривають поліетиленовою плівкою і ставлять у тепле місце. Періодично перевіряють “парничок” з губками на предмет появи цвілі. Вони повинні бути вологими, але не намокати. Використовуйте для поливу обприскування або, якщо є, туманну установку.

При пересадці саджанці акуратно дістають з губок або обрізають по-максимуму і садять з рештою губки. Останнє роблять з дуже ніжними корінням або при неможливості дістати саджанець з губки.

Практично рослини, вирощені в губці з насіння, нічим не відрізняються від саджанців, вирощених в ґрунтосуміші.

Приємного Вам вирощування!

You cannot copy content of this page