fbpx

Як навчитися розбиратись в людях: всі навколо брешуть, але в тому, що ви вірите, винні лише ви

Упевнений, що кожен з вас хоч раз стикався з ситуацією, коли людина вам каже одне, а робить зовсім інше. Чому так відбувається? Це брехня, слабкість, невпевненість, пише Мир Красоты. Що рухає людьми в цей момент?

У житті дуже важливо вміти розбиратися в людях. Навіть більше: це необхідно. Без цього у вас ніколи не буде успіху в особистому житті. Без цього не бачити вам хороших відносин з колегами. І навіть друзів справжніх ви не заведете без уміння розбиратися в людях.

Читайте також: 7 заповідей справжньої жінки, а не “тьотки”. Не дайте другій у вас вселитись!

Запитайте себе – чи вмієте ви це робити? Чи можете ви відчувати інших? Чи знаєте ви, чого від них можна очікувати? Скільки розбитих сердець… скільки ошуканих вкладників… скільки судових позовів… А проблема всюди одна – невміння розбиратися в людях.

А як же цьому навчитися? Для початку запам’ятайте одну просту річ: все, що люди говорять, – все неправда. Страшно звучить, чи не так? Все, що говорить людина, неправда – тому що це все або краще, ніж насправді, або гірше.

Ніколи не слухайте, що кажуть люди, – дивіться на їх підсвідомі життєві установки. Правда знаходиться в підсвідомій програмі, яку має кожен з нас.

Якщо людина говорить, що хоче мільйон доларів, – правда це чи неправда? Брехня! Вона недоговорює. Він хоче мільйон доларів, але так, щоб нічого для цього не робити. Так, щоб не напружуватися. Так чи не так? Перевірте! Інакше у неї давно б уже був цей мільйон.

Якщо у вас сів акумулятор в машині, ви телефонуєте своєму другові, і він каже, що зараз приїде і допоможе. Він бреше! Він недоговорює. Він приїде і зробить все замість вас. Сам приїде, сам підключить дроти, сам все перевірить і сам все заведе. У його підсвідомості закладена програма – допомагати друзям, піти на все заради друзів.

А інший знайомий вам каже: «Я завжди тобі допоможу! Дзвони в будь-який час! Брат, для тебе все що завгодно». І він також бреше. Це залежить від його бажання. Обов’язково трапиться ситуація, коли він відповість: «Слухай, сьогодні ніяк… Одне, друге, третє… Давай наступного тижня». Знайоме? А як же…

Приказку «Друзі пізнаються в біді» чули? Те, що насправді людина буде робити, як діяти, знаходиться у неї в підсвідомості. Можна назвати це підсвідомою життєвою програмою.

Саме тому ми говоримо собі: «Спочатку потрібно дізнатися його трохи краще», – перед тим, як будувати відносини. Але дізнатися насправді потрібно не його, а його підсвідому життєву програму.

Як ви думаєте, коли чоловік каже дружині, що більше зрaджувати не буде… – правда це чи неправда? Не вірте жодному його слову, дивіться на його підсвідому життєву програму. На його звички. На його схильності та інтереси. На його інстинкти. Всі відповіді там! Один раз зрaдив – все, вдруге це повторити – справа техніки. Якщо чоловік зрaдив дружині – він на 90% зробить це знову. Рано чи пізно. Через рік, а може і через 10 років.

Підсвідомість в тисячі разів могутніша свідомості. І якщо нам здається, що в один прекрасний день ми зможемо себе змінити – це не більше ніж самообман. Ми діємо тільки відповідно до підсвідомої життєвої програми, яка закладена в кожному з нас.

Наш мозок – в якомусь сенсі комп’ютер. Він сам, без участі свідомості визначає частоту скорочення сеepцевого м’яза. Він сам досконало регулює кількість вдихів і видихів. Він сам визначає, коли саме потрібно піти в туaлет. Він сам вирішує, холодно вам або тепло, сам визначає, хочете ви солодке або солоне.

80-90% всього нашого життя ми проводимо «на автопілоті». Весь цей час ми справно слідуємо цій програмі. Поспостерігайте за собою, і ви здивуєтеся. Здивуєтеся, як руки самі крутять кермо у праву сторону, коли вам потрібно повернути праворуч. А перед цим автоматично тягнуться включити поворотник.

Поспостерігайте за собою – і ви помітите, наскільки один день схожий на інший. Наскільки схожі дії, які ми здійснюємо сьогодні, на завтрашні. Ці закономірності, ці повторення і є моментами прояви підсвідомої життєвої програми.

Тому якщо люди говорять вам одне, а роблять по-іншому, і це вас дивує – ви просто не вмієте розбиратися в людях. Ви не змогли припустити / передбачити / очікувати / повірити / звикнути … Може бути, це прийде з досвідом. Але щоб обмежити себе ось від таких неприємних сюрпризів, спостерігайте уважно.

Вчіться розбиратися в людях!

You cannot copy content of this page