fbpx

Учитель попросила п’ятикласників анонімно розповісти про свої переживання – і ocь що вона дізналася

Коли викладач запропонувала учням анонімно розповісти про свої страхи, вона й гадки не мала , чим закінчиться цей проект.

Учитель попросила п’ятикласників анонімно розповісти про свої переживання – і ось що вона дізналася. Ель Діл – викладач початкових класів з Флориди. На одному із занять вона запропонувала дітям взяти участь в анонімному проект, який вона назвала «Я хотів (ла) би, щоб мій учитель знав, що …» . Учням пропонувалося написати продовження фрази на листочках рожевого та блакитного кольорів з безликим профілем хлопчика або дівчинки і потім прикріпити до стенду на стіні.

Результати роботи вразили Ель до глибини душі. Їй було складно повірити, що ці безтурботні, усміхнені діти переживають зовсім не дитячі проблеми, говорити про які вони можуть тільки анонімно.

На своїй сторінці в Facebook дівчина опублікувала кілька відповідей, які особливо привернули її увагу:

Дитина №1 : «Я хотів би, щоб мій учитель знав, що мій батько сидить у в’язниці, і я не бачився з ним уже кілька років».

Дитина №2: «Я хотів би, щоб мій учитель знав, що я не завжди вечеряю, бо моя мама весь час працює, а я не знаю, як працює кухонна плита».

Дитина №3 : «Я хотів би, щоб мій учитель знав, що мені доводиться спати в одному ліжку з молодшою сестрою. Вночі вона пicяє, і потім від мене дивно пахне ».

Дитина №4: «Я хотів би, щоб мій учитель знав, що я не завжди приходжу на фізкультуру в кросівках, тому що у нас з братом одна пара на двох».

Дитина №5 : «Я хотів би, щоб мій учитель знав, що мені подобається ходити в школу, тому що тут тихо, а у мене вдома весь час кpичать».

Читайте також: Тиха тpагедія наших дітей, про яку ніхто не говорить

Пост привернув увагу більше сорока тисяч користувачів, серед яких багато батьків, яким проблеми школярів знайомі не з чуток. У коментарях вони висловлювали слова подяки Ель за ідею проекту, який допоміг краще зрозуміти переживання дітей.

«Ми витрачаємо так багато часу, розмірковуючи про те, чого ми не знаємо, а нам просто потрібно більше слухати і задавати питання, – говорить Ель. – Нам необхідно зрушити з мepтвої точки і поглянути на ситуацію з позицій інших людей, потрібно віддавати більше, ніж отримувати, допомагати ближнім і намагатися змінити життя інших людей на краще».

You cannot copy content of this page