fbpx

Усвідомлення цього факту неймовірно полегшує життя. Ви перестаєте шукати винних і починаєте жити

Одного разу чоловік, втомившись від шуму і метушні міста, вирішив знайти спокій в душі і заспокоїти серце. Він вирішив побути у тихому місці, де нічого не відволікало б його від медитації і роздумів. У місті було дуже шумно і він вирішив піти до лісу.

У лісі лише на мить здалося, що панує тиша. Вже через кілька хвилин він почав дедалі чіткіше чути безліч звуків: цокотіли коники, співали птахи, шелестіли дерева… Це його не влаштувало і він вирішив знайти місце, в якому було б ще тихіше.

За матеріалами – Уют.

Декілька днів він шукав печеру. І ось він нарешті знайшов відповідну, в ній було неймовірно тихо і спокійно. Тільки чоловік влаштувався в ній, як виявилося наступне: в кутку капала вода. І чим тихіше було в печері, тим чіткіше були чутні звуки води, що капає. Його це дуже дратувало.

Тоді він вирішив, що тиша може бути забезпечена тільки у власному будиночку зі звукоізоляцією. Ще півроку пішло на будівництво. І ось, нарешті, він сів посеред хати і … «тік-так, тік-так …» – цокав годинник у повній тиші. У люті чоловік зірвав з руки годинник і розбив його об стіну.

І ось нарешті настав момент, коли нічого не відволікає. Чоловік глибоко зітхнув і… «тук-тук, тук-тук …» – стукало його серце в грудях все голосніше і голосніше.

Мораль: спокій в душі не залежить від зовнішніх обставин. Все знаходиться всередині – всі проблеми і всі рішення. Усвідомлення цього неймовірно полегшує життя. Ви перестаєте шукати винних і починаєте жити в світі з найважливішою людиною у своєму житті – з собою.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page