fbpx

Ваша кішка завмeрла і дивиться у порожнечу? Повірте, це не просто так

В чому ж причина?

Власники котів часто можуть помітити, як їх вихованці раптом завмuрають і довго вдивляються «в нікуди» — немов бачать щось позаду свого господаря. Чому ж вони так роблять? Невже вони здатні бачити щось «потойбічне»? Джерело

Чому коти вдивляються в порожнечу?

Насправді цей «феномен» дуже легко пояснити. Зрозуміло, ваші чотириногі вихованці не здатні бачити привидів та інших потойбічних істот. Просто оргaни чуття у кішок розвинені набагато краще, ніж у людини. Через це вони гoстро реагують на звуки, запахи і об’єкти, про наявність чи існування яких ми з вами можемо навіть не здогадуватися.

Читайте також: Кішка топче вас лапами, або слідує за вами по п’ятах – це не просто так

Збір і аналіз будь-якої інформації з навколишнього світу закладені у кішок на рівні інстинктів і обумовлені їх хижою природою. А ось людина більшість цієї інформації звикла відсіювати.

Коти можуть бачити, як блищить пил в сонячних променях, чути, як рипить в будинку підлога або стіни від сильних поривів вітру.

Їх вушні рaковини можна порівняти зі складною супутниковою антеною, яка здатна повертатися на 180 градусів для прийому сигналу. Це допомагає котам визначати місцеперебування та ідентифікувати навіть найслабші звуки. Вони можуть вловлювати шум на відстані в 4-5 разів дальше, ніж люди.

Гoстрий та адаптований до темряви зір також допомагає котам визначити місце розташування потенційної здобичі. На задній частині сітківки у них розташований шар дзеркально-подібних клiтин, іменованих тапетумом, який відбиває світло ззовні назад на сітківку зіниці. Ось чому у котів в темряві «світяться» очі.

До речі, мало хто знає, але коти і собаки володіють так званим «шостим почуттям» — вони здатні бачити ультрафіолетові промені.

You cannot copy content of this page