fbpx

Відносіться до своєї дружини так, як хочете, щоб відносились до вашої доньки!

В суспільстві існує хибна думка про те, що батько повинен виховувати сина, а мати – доньку. Пояснюється це тим, що так батько виховає справжнього чоловіка, а мати виховає ідеальну жінку. Однак, роль батька в вихованні доньки є надзвичайно важливою. Саме батько повинен показати своїй доньці, як до неї має ставитись її майбутній чоловік.

Насправді, батько просто необхідний свої доньці на кожному етапі її розвитку. Коли донька ще зовсім маленька, саме батько може заспокоїти її одним тільки голосом. Потім етап спальних ігор та розвиваючих занять. А у підлітковому віці батько робить все, щоб його донька знала, що має до кого звернутись навіть з найменшою проблемою. Вона має куди прийти за підтримкою та любов’ю. Також, стосунки дівчинки з батьком впливають на комунікацію з ровесниками.

Стосунки у сім’ї, за якими спостерігає дівчинка, формують її уявлення про ідеальну сім’ю, відносини та побут. Не дарма кажуть, що дівчина вибирає собі хлопця, який схожий на її тата. Вона спостерігає за тим, як батьки знаходять компроміси, вирішують конфлікти та будують спільне життя.

Чим позитивніші стосунки були у її батьків, тим більше звичок та традицій вона перенесе у свої відносини з чоловіком. І навпаки. Якщо ж дівчинка бачила в дитинстві тільки сварки, конфлікти, проблеми, їй буде дуже важко довіряти своєму партнеру та будувати гармонійні стосунки. А у дівчат, які виросли без батька часто присутня життєва позиція «Я все сама». Як очевидно, так стається, бо вона спостерігала за своєю мамою, яка робила все сама та покладала надії тільки на себе.

Часто доньки копіюють свою маму в майбутньому. В тому числі, це стосується і вибору свого чоловіка та взаємодії з ним. А ось роль батька починається з моделі поведінки з його дружиною, тобто мамою дівчинки. Переважно усі дівчатка пам’ятають, що тато говорив мамі, які подарунки дарував та якими вчинками дивував. Все це вона буде очікувати і від свого чоловіка.

А яку роль зіграв батько у вашому житті? Як це вплинуло на ваші стосунки з чоловіком?

You cannot copy content of this page