fbpx

Всі туристи, які відвідують Японію, будуть вимушені сплачувати мито за виїзд із країни

Із 7 січня 2019 року всі туристи, які відвідують Японію, будуть вимушені сплачувати “Сайонарський збір”, щоб виїхати з країни. Мито складе тисячу єн, що близько 12 доларів, та буде входити до вартості квитка на літак чи судно.

Збір будуть сплачувати всі туристи, крім дітей до двох років та мандрівників, які зупиняються у країні не більше доби, повідомляє ТСН.

Крім того, згідно законопроекту, у всьому громадському транспорті повинні з’явитись електронні системи оплати, а wi-fi має стати безкоштовним.

Податок вирішили ввести з метою збільшити приток коштів від туристичної галузі. Гроші планують інвестувати у розвиток сільського туризму в Японії, а також, як дотації глобальним туристичним компаніям.

Читайте також: Українці отримали можливість безкоштовного працевлаштування у Польщі

Кількість туристів у Японії щорічно росте. Так, 2017-го країну відвідало майже 29 мільйонів мандрівників, що на 19 % більше, ніж за рік до цього. Це стало однією із причин введення “Сайонарського збору”.

2020 року, коли у Токіо будуть проводитись літні Олімпійські ігри, чиновники країни розраховують привабити близько 40 мільйонів туристів.

You cannot copy content of this page