fbpx

Ви набагато успішніші, ніж вам здається, якщо можете відповісти “так” на ці 7 питань

Вам здається, що ви нічого не досягли, й життя стоїть на місці? Не все так погано, як може бути, просто повірте у свої сили, пише За Селом.

Ви живете так, як вам хочеться? Це і є головна ознака успіху. Деколи порівняння можуть бути корисними, але тільки не у випадку, коли зачіпаються питання задоволеності. Наприклад, коли ви порівнюєте себе з іншими людьми. Варто почати робити це, і ви вважаєте себе невдахою.

Займаєтеся бізнесом і рівняєтесь на Річарда Бренсона? У цій сутичці вам не перемогти. Ви співак та рівняєтесь на Тейлор Свіфт? Тут вам теж не бачити перемоги, якщо критерієм такого порівняння виступає рівень доходу. Те ж саме стосується порівняння зі Стівом Джобсом, коли ви працюєте над тим, щоб змінити світ.

Це і є проблема будь-яких порівнянь. Немає значення, чи вважаєте ви себе успішним чи ні, адже обов’язково знайдеться той, хто буде ще багатшим, кращим і успішнішим. Залиште порівняння в минулому, а потім дайте відповідь на наступні питання. Хто знає, може ви вже набагато кращі й успішніші, ніж вам здається.

Чи є у мене близькі друзі?

Тісні дружні стосунки — це велика рідкість в наші дні. Одне з досліджень показало, що за останні 20 років кількість людей, здатних поділитися проблемами одне з одним, відчутно знизилося. Якщо у вас є 2 і більше близьких друзів, можете радіти не лише наявності у себе соціальних зв’язків, але і тому, що позитивний вплив дружби на ваше життя у два рази сильніший, ніж заняття спортом або відмова від куpіння.

Читайте також: “Моє улюблене заняття – жити” – 15 мудрих цитат Юрія Нікуліна, які викликають почуття щастя і гармонії

Чи можу я вибирати оточуючих мене людей?

У деяких є колеги, які дратують, хтось стикається з неприємними клієнтами, а ще комусь доводиться мати справу із самозакоханими егоїстами. Але, уявіть собі, всі вони самі обирають своє коло спілкування, дозволяючи цим набридливим і огидним особистостям ставати частиною їхнього професійного або особистого життя. Успішні люди привертають до себе таких же успішних людей, трудоголіки притягують до себе трудоголіків, добрі люди — таких же добряків, а хороші співробітники хочуть працювати на таких самих хороших роботодавців. І якщо оточуючі вас люди є тими, з ким ви дійсно хочете перебувати поруч, то ви успішна людина. В іншому випадку прийшла пора змін.

Достатньо я заробляю для позитивних змін?

Багато людей доживають до наступної зарплати. Але ще гірша ситуація, коли їм потрібно вибрати, яку зі своїх потреб вони можуть задовольнити. Якщо ви заробляєте достатньо грошей, то можете витратити їх на щось корисне, зробити інвестицію, з’їздити у відпустку, пройти якісь курси або зайнятися тим, чим вам хочеться, а не тим, чим повинні. У такому випадку ви можете вважати себе успішними, тому що вирвалися із замкнутого кола «від зарплати до зарплати» і маєте можливість витратити гроші на те, щоб стати ще успішнішими.

Чи вважаю я невдачу просто тренуванням?

Невдача — це погано, але це найкращий спосіб дізнатися щось нове і стати кращим. Життя сповнене спроб, проблем і труднощів, але в кінцевому підсумку завжди перемагає наполегливість. Всім успішним особистостям доводилося багато помилятися, і вони стикалися з невдачами набагато частіше, ніж ви. Ось чому зараз вони настільки успішні. Навчіться приймати свої невдачі (визнавати їх, вчитися на них і обіцяти собі стати кращими), і ви теж станете успішними.

Чи відношуся я до тих, хто допомагає іншим людям?

Всім нам доводилося опинятися в ситуації, коли на середині, здавалося б, цілком звичайної розмови ваш співрозмовник раптово просить про послугу. І тут у ваших стосунках все змінюється. Те, що раніше здавалося дружбою, тепер перетворилося на вічні вимоги. А ви відчуваєте провину, якщо не можете нічим допомогти або просто не хочете цього робити. Люди діляться на три типи: ті, хто тільки дає, ті, хто тільки бере, і ті, хто знаходиться посередині. Не дивно, що успішні люди намагаються нічого не брати в оточуючих. Вони приймають запропоновану їм допомогу, але самі про неї не просять. Як правило, такі особи самі намагаються допомагати іншим людям.

Чи прагну я до визнання?

Нехай ви самі зробили всю роботу і самі звернули гори. Але якщо ви при цьому не прагнете до пошани і похвали, то вже досягли успіху. Ви не гонитеся за славою, бо самі знаєте, чого досягли. Ви успішна людина, якщо вам приносить задоволення визнання оточуючих, але ви до нього не прагнете.

Читайте також: 39 геніальних цитат Вінстона Черчилля, які припадуть до душі розумним людям

Чи є у мене мета?

У всіх успішних людей є мета. Тому вони щасливі, рішучі, пристрасні і нічого не бояться. А ще вони діляться своїми захопленнями з іншими людьми.

Якщо ви знайшли сенс життя (знайшли те, що вас надихає, рухає вами, змушує вранці вставати з ліжка, виходити в люди і продовжувати боротися), то ви напевно успішна людина, незалежно від величини ваших доходів і чужої думки.

You cannot copy content of this page