fbpx

Як нагострити ніж, коли вдома немає точилки: простішого і оригінальнішого способу ви ще не бачили

Просто і швидко!

Будь-кухонний ніж, навіть найгостріший, подібний на катану – збpою японських самураїв, в один прекрасний момент все-таки затупиться. При цьому ножу, на відміну від людей, для цього не потрібно цілодобово сидіти, втупившись в екран телевізора. Вся справа в самій структурі лeза: просто неможливо постійно зберігати його ідеально гострим. Заточити ніж дуже просто, у кожного на кухні є спеціальна точилка, пише Прикольно.

Але що ж робити в тому випадку, якщо її раптом немає під рукою? Один хитрун з Японії придумав, як повернути кухонному начинню «колишню славу» за допомогою того, що стовідсотково є в кожному домі!

Як відомо, країна Висхідного Сонця – це особливе місце з унікальною, ні на що не схожою культурою і звичаями. Все там роблять по-своєму, не так, як у решті країн. Навіть банальна, здавалося б, заточка ножів в Японії відбувається по-іншому, не як у нас.

Читайте також: 14 ВРАЖАЮЧИХ ФОТО, ЯКІ ДОВОДЯТЬ, ЩО ЯПОНЦІ ЖИВУТЬ НА ІНШІЙ ПЛАНЕТІ

Один популярний японський блогер не так давно розповів, як прості японці точать кухонне начиння без жодних пристосувань. Для цього потрібна лише… звичайна паперова газета!

Хитрість дуже проста: вся справа в особливих чорнилах, якими в друкарні віддруковують пресу. До їхнього складу входить графіт, який діє на металеву поверхню леза краще за всякі мастила. Щоб нагострити ніж краще, ніж будь-яким точильним каменем, слід сильно притиснути його плазом на розгорнуту на столі газету. Потім потрібно акуратно, без різких рухів провести по поверхні паперу в одному напрямку. Ту ж процедуру рекомендується повторити кілька разів з обох сторін ножа. Після цього кухонне начиння залишилося лише гарненько промити під водою.

Читайте також: ЯК ЛЕГКО ПОЧИСТИТИ ШВИ НА ПЛИТЦІ, НЕ ТРУЧИ ЇЇ ДО БOЛЮ В РУЦІ – ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ І ПРИГОЛОМШЛИВИЙ РЕЗУЛЬТАТ

Якщо все було зроблено правильно, ніж знову стане дуже гострим.

You cannot copy content of this page