fbpx

Як нас обманюють виробники матраців: ми витрачаємо тисячі на ніщо

Стаття – викриття!

Купівля нового сучасного матраца – справа не тільки складна, а навіть авантюрна. І виробники спальних аксесуарів, і магазини, які їх продають, не соромляться використовувати всі доступні інструменти, щоб недоговорювати, прикрашати або зовсім вводити своїх клієнтів в оману, пише Прикольно.

Їх мета – продати. Ваша мета – купити об’єктивно хороший товар. Отже, про що варто пам’ятати покупцеві матраців, і яких вивертів постаратися уникнути?

Відкрийте сайт будь-якого великого ритейлера матраців, і ви побачите, що позиції в каталозі відрізняються між собою десятком-другим факторів. Чохол, наповнювачі, жорсткість, габарити – це ще зрозуміло. Але додайте до цього «подвійні пружини», різні зони жорсткості, «унікальні пружини в формі пісочного годинника», штучний латекс різної щільності, гелі, піни, меморіформ і меморікс – і ось ви вже мало що розумієте.

На практиці часто виявляється, що всі ці «унікальні» речі і мудрі терміни – не більше ніж маркетинговий хід, а за красивим і незрозумілим словом ховається старий добрий поролон або звичайна пружина. За які ви заплатите в десять разів більше. Практичної цінності від хитромудрих пружин або «високотехнологічних» пін теж може не бути, або їх цінність буде настільки мала, що платити за щось подібне просто не варто.

Знай що всередині

Ще на зорі матрацного виробництва на Заході уряд зобов’язав матрацні фабрики вішати ярлики на свої вироби. На цьому ярлику мануфактурщики повинні були чітко вказати, що знаходиться всередині матраца і в якому співвідношенні. Подібну ініціативу легко пояснити – ще сто років тому під чохол матраца могли запхати все, що завгодно, аж до старої соломи або… сміття.

Сьогодні ситуація дещо змінилася – нічого меpзенного всередині купленого матраца ви, швидше за все, не знайдете. Зате запросто можете побачити не ті наповнювачі або пружини. Якщо, звичайно, зможете зазирнути всередину – багато моделей просто не комплектуються оглядовими блискавками, і вам доводиться вірити виробникові матраца про його комплектації на слово.

Акція не завжди – акція, відгук не завжди – відгук

На жаль, подібний «обман» характерний не тільки для матрацної галузі. Суть маркетингової хитрості полягає в тому, щоб спочатку підняти ціни на деякі моделі матраців, а потім нібито зробити на них 10-20-50% знижку. Бачачи перекреслений старий цінник і нову вартість «півціни», клієнт з радістю купить матрац … який магазин продасть за звичайною ціною або навіть дорожче.

З нереальними або купленими відгуками ситуація теж знайома. Нерідко на сайті магазина або виробника можна побачити захоплені коментарі «клієнтів», які занадто барвисто розхвалюють якийсь матрац. Відсутність негативних або хоча б нейтральних відгуків, як мінімум, має вас насторожити. Пам’ятайте, що всім не догодиш – завжди хтось буде чимось незадоволений.
Як не дати себе обдурити?

Як не дати себе обдурити

По-перше, витратити півгодини часу, щоб розібратися в базових відмінностях матраців між собою. Таким чином, ви зможете хоча б трохи орієнтуватися в модельному ряді і відрізнити ідентичні матраци, які можуть продаватися за зовсім різними цінами і під різними назвами навіть в одному і тому ж магазині.

Читайте також: 8 РЕЧЕЙ, ЯКІ НІКОЛИ НЕ МОЖНА ПИСАТИ В ПРИВАТНИХ ПОВІДОМЛЕННЯХ. ВИ ТОЧНО ПРИПУСКАЄТЕСЬ МІНІМУМ 4 ПОМИЛОК!

По-друге, обов’язково сходіть і спробуйте матраци «тiлом». Відгуки, опис, допомога консультанта в чаті – все це теорія. Прийдіть в магазин, полежіть на різних ліжках, помацайте матраци руками. Віддавайте перевагу тим моделям, в які реально можна заглянути всередину.

По-третє, стежте за цінами. Найкраще запам’ятати або записати ціни на цікаві для вас моделі напередодні свят або до сезонних розпродажів. Потім порівняйте нові «знижкові» цінники зі старими «до знижки», і якщо ви не бачите різниці – вас намагаються трохи обдурити.

You cannot copy content of this page