fbpx

Як правильно загадати бажання у День Миколи Чудотворця

Є особлива молитва святому Миколаю на виконання бажань. Є навіть цілий обряд у День Миколи Чудотворця на здійснення бажаного.

Молитва Миколі Чудотворцю на здійснення бажання:

Чудотворцю Миколаю, допоможи мені в бажаннях моїх тлінних. Не гнівайся на прохання зухвале, але і не покинь мене в справах буденних. Що на благо забажаю – виконай своєю милістю. Коли лихого хочу, відверни всі напасті. Нехай всі бажання праведні здійсняться, а життя моє щастям наповниться. Хай буде воля твоя. Амінь .

Для обряду беруть ікону святого Миколая Чудотворця, 40 свічок і широку тарілку з піском або сіллю. Запалені свічки ставлять в тарілку.

Спочатку читають молитву “Отче наш”, потім “Миколо, Угоднику Божий, помічнику Божий, ти і в полі, ти і в домі, і в подорожі, і в дорозі, на небесах і на Землі: заступись і збережи від усякого зла. Амінь”. На завершення потрібно три рази перехреститися.

Потім необхідно прочитати свого покаянного листа: “Я, раб(а) Божий (ім’я), грішний(а) в семи смepтних гріхах: гордості, грошолюбстві, блуді, гніві, обжерливості, заздрості, зневірі і в багатьох інших.

Простість, звільніть провини мої вольні й невольні, в слові і в ділі, денні і нічні, в розумі і в думці, все мені прости Боже Милосердний і Миколаю Чудотворцю. Милостиві будьте до мене грішного(ї). Боже, Миколо Чудотворцю, очистіть гріхи мої.. Не відверніться від мене, прийміть моє каяття.

В милосерді своєму, даруйте мені, рабі Божій (ім’я) здоров’я. Прошу за своїх дітей, батьків, близьких і дорогих мені людей – нехай вони будуть здорові і щасливі. Не залишайте мене без Вашої допомоги і заохочуйте мене у всьому. Нехай буде в усіх справах моїх Ваша воля. Нехай мій життєвий шлях буде вдалим і щасливим. Оберігайте мене від злих людей, від заздрості, від наcильства, від раптової смepті, від несправедливості. Я хотів (ла) би принести якомога більше користі людям, так нехай буде у мене гідна і цікава робота. Допоможіть мені бути підтримкою для своїх дітей, і дайте можливість утримувати і навчати їх. Дайте пізнати любов і бути коханою. Прошу Господи, Миколо Чудотворецю про свою Батьківщину і про мир на Землі.

Читайте також: 19 грудня День святого Миколая: найцікавіші традиції в Україні та світі

Особливе прохання моє: тут потрібно вказати своє бажання ” .

Потім цей лист спалюють у полум’ї свічок. Самі свічки повинні догоріти, задувати їх не можна.

You cannot copy content of this page