fbpx

Як виглядає ідеальний дачний будиночок площею 24 кв м і вартістю 10 тис $

У що тільки не перетворюють бочки винахідливі дачники, а ось використовувати їх замість будиночка мало кому спаде на думку.

Але це до тих пір, поки ви не побачите диво-житло від в’єтнамської фірми Zentado. Її фахівці примудрилися облаштувати справжнісінький повнофункціональний будинок на крихітному клаптику землі в імпровізованій дерев’яній бочці площею 24 кв. м, пише Novate.

Не тільки Діоген шукав притулок в бочці, а й сучасні умільці не обійшли стороною настільки універсальний предмет, перетворивши дерев’яні конструкції, що мають схожу форму, в комфортабельні еко-будинки.

Звичайно ж, площа такої «бочки» досить значна (досягає 24 кв. и.) В порівнянні з прототипом, але занадто мала для організації впорядкованого житла. Однак вмілі архітектори і дизайнери в’єтнамської фірми Zentado зуміли раціонально розподілити площу і тепер в ній помістилися житлові зони необхідні як для повноцінного дачного відпочинку, так і відпочинку в екзотичному готельному номері еко-готелю.

Такий чарівний будиночок укомплектований смарт-меблями і монтується на дерев’яний поміст з уже оформленою зоною відпочинку.

За бажанням замовника, раптом хто любить натуральність і вирішить організувати майданчик перед будинком з цього дерну, то готову конструкцію встановлюють прямо на землю. З огляду на його збірку і вагу, то приємним бонусом для покупця стане мобільність, тому що в цьому випадку його можна буде перенести на інше місце.

Читайте також: Як хлопець купив задрипану “хрущовку” і перетворив її в розкішні апартаменти

Пізнавально: Smart (англ.) – інтелектуальний, розумний. Застосовується до меблів – це раціональна конструкція, оснащена необхідними висувними або відкидними системами, що дозволяють один і той же предмет використовувати для різних цілей. Причому для забезпечення комфортного життя не знадобиться встановлювати додаткові модулі або конструкції.

Будинок, схожий на бочку, дуже привабливо виглядає, хоча і здається крихітним і низьким, але підійшовши ближче або потрапляючи всередину приміщення, таке відчуття зникає. Це пояснюється тим, що конструкція будинку має арочний звід і завдяки цьому стеля не тисне зверху, а правильне розташування колод візуально розширює похилі бічні стіни. Відчуття простору творці цього чудо-будиночка посилили завдяки поперечному розташуванню дощок, якими він обшитий як зовні, так і всередині.

Оскільки ці милі споруди створені для відпочинку на лоні природи, то їх збирають тільки з натуральних матеріалів, як правило – це сибірський кедр. Єдине, що в якості покрівельного покриття для запобігання потраплянню вологи використовують гнучку металочерепицю.

На особливу увагу заслуговує те, як розробникам вдалося «втиснути» всі звичні для сучасної людини зони всередину цієї споруди. Як виявилося раціональне використання кожного міліметра площі, і меблі, що трансформуються можуть творити справжні чудеса. І такі неймовірні перетворення можна помітити відразу у дворі. Великий обідній стіл з лавками, де можна прийняти відразу цілу компанію гостей, легко перетворюється в невеликий дерев’яний диванчик, звільняючи місце для вільного пересування.

Щоб розвантажити внутрішній простір і не заходити в брудному взутті всередину, для нього встановили спеціальну полицю прямо біля входу, адже невелика тераса, що утворилася під козирком будинку, надійно оберігає від дощу і сонця поріг житлового приміщення.

Зайшовши всередину будиночка, потрапляєш відразу в вітальню-кухню, які вміло «приховують» свої можливості. Так, наприклад, звичайний на вигляд диван для гостей в будь-який момент може перетворитися в двоспальне ліжко для парочки дітей.

А розташована навпроти висока тумба без проблем стає додатковим спальним місцем гостей, які завітали раптово.

Читайте також: Пара зі Швеції побудувала навколо свого будинку теплицю і тепер ідею їхнього “парника” копіюють по всьому світу

Кухню взагалі годі й знайти, якщо господиня вже не готує їжу, адже навіть невелика електропіч і та захована під стільницею невеликої тумби.

Причому в ній примудрилися розмістити не тільки варильну поверхню, але і побутову техніку, все кухонне начиння і навіть повноцінний обідній стіл.

Тому, коли всі меблі складені, то житлового простору стає в рази більше, особливо, якщо буде відпочивати тільки двоє людей. У цьому випадку буде досить і повністю обладнаної спальні з двоспальним ліжком з секретом.

Для економії місця ліжко оснащене підйомним механізмом і величезним на всю його площу ящиком, в який можна заховати великі речі і постіль. З огляду на те, що стіни мають скіс, то одну з них зашили і встановили полиці для речей, тепер це повноцінна шафа.

Для того, щоб ущільнити простір, одна зі стулок складається навпіл. Це дозволило встановити тумбочки з висувним ящиком, в якому поміститься купа дрібниць.

А ось другу частину скошеного простору використали під оформлення повноцінної ванної кімнати, в якій є все необхідне: душова кабіна, унітаз і рукомийник.

Читайте також: Майже за безцінь: 20 ідей, як старі радянські меблі перетворити в сучасні і стильні

Звичайно ж, такий чарівний і комфортний будиночок коштує чималих грошей (близько 10 тис. дол.) І не всім він по кишені, але взяти цю ідею на озброєння або навчитися раціонально використовувати площу під силу багатьом.

You cannot copy content of this page