fbpx

— Якби я отримала цей лист хоча б двадцять років тому. Жоден мій знайомий і словом не обмовився. Я все зрозуміла сама, але занадто пізно

Ніколи не знаєш, що прийде завтра – ще один ранок, чи наступне життя   

(Тибетська мудрість)

Дорога моя подруго!

Сьогодні мені 80, і я хочу поділитися з тобою однією важливою думкою, яку усвідомила в цьому віці. Тобі зараз 60, і я була б щаслива, якби хтось відправив мені такий лист 20 років тому.

Зараз я все частіше читаю – і все рідше витираю пил. На дачі я годинами можу сидіти на ганку і насолоджуватися краєвидом – мене вже не бентежить, що грядки заростають бур’янами. Я все ще працюю, але нікому не раджу: час з сім’єю набагато важливіше.

Життям треба насолоджуватися, а не просто «трошки перетерпіти». Дивно, яким ясним стало моє мислення зараз, коли вже нічого не виправити.

Я більше не намагаюся заощадити під час кожної покупки. Всі найкрасивіші скатертини, простирадла і сервізи я стала використовувати кожен день, а не тільки по «для особливого випадку». Коли йду до магазину за продуктами, одягаю все найкрасивіше. Помітила, що коли добре виглядаєш, набагато легше розлучатися з грошима.

Я зрозуміла, що не треба чекати «особливого випадку», щоб скористатися найулюбленішими і дорогими парфумами. Таке дивне почуття: пахнути, коли йдеш в банк або на плановий огляд до поліклініки

Мене більше не дратують всі ті дрібниці, які так часто псували мені настрій раніше: незакінчені домашні справи, непривітні касири в супермаркеті або осуд сусідів.

У моєму житті більше ніяких «на наступному тижні» або «Коли-небудь». Все найцікавіше я роблю прямо зараз.

Щоранку я задаюся питанням: «А що б я сьогодні робила, якби точно знала, що завтра вже не прокинуся?». Це протвережує.

Я тепер частіше дзвоню дітям і намагаюся при кожній слушній нагоді вибачитися за щось в розмові з подругами.

Роки, які кожному з нас залишилися – це подарунок, а не щось, що нібито у тебе ще «є». Ніхто нічого нам не гарантував, навіть завтрашній день. Можливо, наше життя виявилося зовсім не таким, про яке ми мріяли в дитинстві. Але поки ми тут, ніщо не заважає нам танцювати.

Ніщо, крім нас самих!

Редакція тексту – intermarium.news

Головна картинка ілюстративна – pixabay.com

You cannot copy content of this page