fbpx

Золоті правила бізнесу по-єврейськи

Чому гроші так люблять євреїв? Якими секретами вони володіють, щоб залучати таку силу-силенну грошей? І взагалі, чи є якісь особливі секрети багатства, притаманні саме цьому народу?

У невеликій книзі «Бізнес по-єврейськи. 67 золотих правил» наводяться унікальні правила ведення бізнесу, створені древніми мудрецями багато років тому, які на диво сучасні і як ніколи актуальні для бізнесу XXI століття.

Напевно, кожен стикався у своєму житті з питанням чому так багато успішних підприємців євреїв – що вони таке роблять і що у них такого є щоб домагатися таких успіхів.

У всьому цьому єврейському галасі дуже багато стереотипів і не так вже й багато фактів. Почнемо з того, що найбагатшим євреєм вважається засновник Oracle Ларі Еллісон і він в списку найбагатших Форбс займає лише сьоме місце. Але в будь-якому випадку немає диму без вогню. Ставлення до грошей і справ закріплено в єврейському священному писанні, якому вже тисячі років і саме тому культура зберігати і примножувати багатство культивується у цього народу на всіх рівнях.

Так можливо, саме ці правила, що передаються на генному рівні від одного покоління євреїв до іншого, дозволяють створювати величезні фінансові ресурси? Про це не пишуть у підручниках з маркетингу, але переважна більшість світової бізнес-еліти дотримується тих золотих правил, які викладені в цій книзі.

Клубер вибрав 22 найбільш цікавих правил бізнесу по-єврейськи і ті якості, які повинен культивувати в собі кожен підприємець:

1. Нехай майно побратимів ваших буде вам так само дорого, як власне. Незважаючи ні на що бізнес партнер єврей один з найбільш порядних. З власного досвіду і досвіду своїх близьких можу сказати, що ті євреї з якими зіштовхувало нас життя з великою повагою ставилися до майна і відносним успіхам моєї сім’ї.

2. Не гай даремно часу. Подумати тільки скільки часу ми витрачаємо даремно в очікуванні, транспорті, бездумному просиджуванні онлайн – кожна хвилина це дар і цю хвилину треба витрачати з користю. Я вчора весь день думав над цією фразою і прочитав кілька хасидських притч на цю тему. Тому на наступному тижні почну один експеримент зі своїм часом.

3. Тримайся подалі від поганого сусіда. Чому таке дороге житло в центрі ?! Та тому, що житло коштує на 50% через те хто твій сусід. Як краще почати день – зустріти Віталія Кличка в ліфті або ж депресивну стареньку з 10-ма котами?!.

4. Не говори нічого, якщо тобі нічого сказати.

5. Працюй поки горить свічка. Якщо наша свічка (життя, бажання працювати, бажання створювати) ще горить не можна зупинятися – потрібно йти далі.

6. Давайте гроші у важкі часи. Це інвестиція в майбутнє людини, причому інвестиція з найбільшим поверненням на вкладений капітал.

7. Завжди вітайте іншу людину.

8. Кожна людина заслуговує слова подяки.

9. Вони знають, що таке багатство. Цій темі я присвячу цілий пост так як сам хочу визначити для себе що таке багатство. В даний момент я вважаю, що бути багатим це мати 5 мільйонів доларів, але мені сподобалася інша варіація на цю тему – єврейська мудрість – «багатий той хто щасливий тому, що має».

10. Крадучий час – злодій, так само як і той що краде гроші. Я обмежив своє спілкування з такими людьми до мінімуму. Може бути це жорстоко, може бути погано, але управління часом те саме управління мільярдами.

11. Платіть працівникам вчасно.

12. Не слід говорити все, що думаєш.

13. Іноді потрібно дати більше, ніж достатньо, якщо ти дійсно хочеш дати досить.

14. Наймач повинен знати як живе його працівник.

15. Якщо хтось хоче замахнутися на тебе, замахнись на нього першим.

16. Вмійте говорити – мені потрібно, переступивши через гординю.

17. Нехай ваше слово, а не клятва, зобов’язує вас.

18. Ніколи не ображайте іншої людини.

19. Плануйте своє життя.

20. Заохочуйте себе за хорошу роботу.

21. Доручайте справи іншим.

22. Шукайте рівновагу в житті.

You cannot copy content of this page