fbpx

Звичайно, що розмов було на ціле село, адже такого жениха кинула молода наречена перед вівтарем. Це мене аж втішило, що ще одна жінка вирішила чинити так, як їй велить серце

Звичайно, що розмов було на ціле село, адже такого жениха кинула молода наречена перед вівтарем. Це мене аж втішило, що ще одна жінка вирішила чинити так, як їй велить серце.

Ще я сама життя не знала, як трапилося у мене кохання, так, те саме на все життя. Кавалеру було вісімнадцять, як і мені. Любили ми один одного, як у кіно і скоро я зрозуміла, що при надії. Ми одружилися під галас батьків і почали жити у квартирі Миронової бабусі. Здавалося б, то мав бути наш персональний рай, адже ми не маємо клопоту з пошуком житла, батьки допомагають з обох сторін, навіть я можу вчитися, бо мама періодично сидить з дитиною.

Але Мирон виявився ще тим гулякою і більше пильнував друзів, ніж мене й доньку. Я була певна, що коханий зміниться, просто варто трохи почекати, щоб виросла Алінка, поки я піду на роботу, поки … що?

Чоловік все частіше бував вдома, бо на роботу йти не хотів, не його це було. А я працювала в ветклініці медсестрою. Тварин я люблю, але робота там багато грошей не приносила.

Тоді тато мені знайшов роботу на одній фермі.

– Доню, там і будинок вам дадуть, і роботи більше, але й грошей більше. та й свіже повітря для Алінки дуже корисне, а ще, може, Мирон там якось знайде собі роботу, коли дружки його будуть в місті? Що скажеш?

Я погодилася і дуже серйозно поговорила з чоловіком, сказала, якщо він не поїде з нами, то ми не будемо так більше жити.

Ні, поїхав він зі мною, але не протримався і року, бо все йому смерділо, але я бачила інше – він просто шукає причину для того аби піти від нас. Я вирішила його не тримати, ще тоді думала, що він без нас одумається та почне, навпаки, більше цінувати і вернеться до нас з великим букетом квітів і ведмедиком для Алінки.

Минув і рік, і третій, я вже всіх в селі знала, але видно, не знала свого чоловіка, бо він так і не вернувся і якщо й телефонував, то для того аби позичити грошей. Я від дитини не планувала забирати гроші і давати здоровому чоловікові, тому шлюб скінчила.

Про те, що наш бригадир Микола сватається до молоденької агрономки знали всі. Але дівчина давала себе любити, але чомусь була завжди дуже холодна з нареченим. Він взяв на себе всі турботи і витрати на весілля, а вона спокійно собі працювала. Як жінка, я розуміла, що серце дівчини не лежить до Миколи. Тому все так і відбувається, а от чоловік був певен, що у тої просто такий характер і як тільки вони почнуть жити разом, то все зміниться.

І ось новина – весілля через тиждень, а агрономки й слід простив. Директор ходить злий, бо треба нового робітника шукати та вчити, а про нареченого й говорити нема що – пів статку витратив на весілля, якого не буде.

І ось ввечері стукає до мене… Микола!

– Інно, ти все знаєш.

– Так, але що я тобі пораджу?

– Ти нічого, ти тільки слухай… Виходь за мене. Я буду про вас з донькою піклуватися, ти ж мене знаєш, не люблю я тебе, але ти мені подобаєшся. Що скажеш?

– Але й я тебе не люблю! Для чого тоді женитися?

– Для того аби женитися. Сама бачиш, що ми обоє любили і що в результаті – ніякої сім’ї, то давай зійдемося заради сім’ї, а там як Бог дасть…

– Я подумаю.

Довго я думала, бо вже мала й красеня і кохання, а тут просто життя з його малими радощами. І погодилася.

І знаєте, коли від людини не очікуєш, а вона дає тобі в стократ більше, то є за що полюбити і покохати. У нас міцна родина і двійко спільних дітей, ніколи ми обоє не пожаліли про свій вибір, а люди що – поговорили і перстали. Хіба ні?

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page