fbpx

12 травня – день, коли можна врятуватися від дев’яти напастей

Цієї суботи, 12 травня, в народі відзначається незвичайний день дев’яти замовлянь. Якщо точніше, це свято Дев’яти цілителів. Наші предки вірили, що спеціальні слова, вимовлені в цей день, допоможуть побороти хвороби та епідемії. Це день пам’яті дев’яти мучеників, які загuнули в III столітті нашої ери в місті Кизик за християнську віру. Поxовали Кизичеських мyчеників недалеко від їх рідного міста, а через кілька десятків років побудували храм і перенесли туди мощі святих. З тих пір там стали відбуватися всякі чудеса: видужували найбезнадійніші хворі, божевільніі знаходили розум. Стародавнього міста Кизик, яке фактично є півостровом, вже давно не існує. Раніше воно перебувало в Греції, а тепер сучасна територія півострова знаходиться на території Туреччини, пише “КП в Украні”,

Замовляння універсальні і “вузькоспрямовані”

Поїхати, щоб поклонитися чудотворним мощам може не кожен, але існують замовляння. Є універсальне – від дев’яти напастей. Всього лише потрібно опівдні стати на відкритій місцевості, розкинути руки, підставити обличчя теплому вітерцю, сонечку і вимовити.

“Щоб напасти кpoві не сушили, по жилах не ходили, пуxлини не наводили, кiсток не лaмали, суглобів не крутили; щоб людина була від землі чиста, від води світла”.

Такий спосіб допоможе набратися сил і здоров’я на цілий рік.

Над тяжко хворою людиною читали найсильніше, особливе замовляння .

“Дев’ять мyчеників, допоможіть, від раба Божого (ім’я) все хвороби приберіть. Щоб кicтки його не лoмило, щоб його не морозило, щоб не млоїло та з ніжок не валило – в землю-матінку не зводиться. Моє слово замком семиключним закріплено, ключі в морі, в океані”.

Читайте також: 12 травня – вшановуємо пам’ять преподобного Нектарія Оптинського

Далі хворого потрібно гарненько окропити святою водою і відправити спати. Коли людина прокинеться, йому повинно стати набагато краще. Або ж ось спеціальне замовляння від застуди, яке  допомагає при нежиті, болю в горлі, кашлі.

Заваріть чай з дев’яти зібраних на світанку трав: кореня алтеї, мати-й-мачухи, кульбаби, живокосту, іван-чаю, ромашки, листя чорниці і калини. Потім скажіть: “Чай цілющий, від застуди-простудної мене очисти, від мокротиння носового захисти, від горлового болю спаси. Нехай вони всі в ліс густий підуть, а дорогу до мене забудуть. Так тому бути. Так тому бувати”.

Відвар потрібно випити, природно без цукерок, печива та іншої “закуски”.

Відігнати заздрісників, перетворити чорну смугу в білу допоможуть інші слова. Спочатку тільки потрібно зібрати сім лікувальних трав: звіробій, плакун-трава, оман, деревій, кропива, будяки, м’ята і заговорити їх: “Трави чарівні, допоможіть, згоду в будинку відновите. Будемо жити душевно, нехай злісній людині повернеться її скверна. Дев’ять цілителів на допомогу прийдуть, мир в сім’ю принесуть “. Заговорений букетик нехай стоїть в будинку і радує.

Ритуал від неприємностей

Щоб негаразди пройшли стороною, потрібно 12 травня знайти галявину, оточену деревами, встати посередині і почати крутитися за годинниковою стрілкою, примовляючи заклинання:

“Дерева великі, стовбури міцні, заберіть мої негаразди до себе. Як вітер прийде, він їх від вас забере, в пил перетворить, в землю закопає. Щоб їх ніхто не знайшов ніколи, і не прийшла більше ніяка біда”.

Потім треба піти, не обертаючись і ні з ким не розмовляючи, а по приходу додому тричі вмитися святою водою.

У день Дев’яти цілителів наші предки намагалися не сваритися і прощати старі образи. Якщо конфлікту уникнути не вдалося, допомогти просили ікону Божої Матері.

Сни – віщі, трава – цілюща

Сни, який наснилися в ніч з 11 на 12 травня, радимо запам’ятовувати, вони віщі. Чисте озеро уві сні обіцяє здоров’я; сіяти борошно означає сліпоту в старості; наказувати суворим тоном – втратити повагу. А ось якщо уві сні сваритеся з чоловіком – це до сімейного щастя. Чим голосніше сварка, тим більше щастя. Уві сні можете навіть посуд бити і бути схожими на темпераментну італійську сім’ю. Натирати меблі – до розставання з близькою людиною.

До речі, бездітним парам День Кизичеських мучеників теж може допомогти, а точніше, направити до них довгоочікуваного “лелеку”. Головне – правильно виконати спеціальний обряд. Раніше 12 травня подружжя знаходило у поле, де росте багато трав, збирали їх в простирадло, на якому до того стали три дні поспіль і застеляли своє ложе. Спати на такому простирадлі потрібно сім ночей. Тоді вже точно вийде зaчати малюка.

Прикмети в день Дев’яти цілителів

Зоряне небо 12 травня – вісник врожайного року.

Яскраве сонце на сході – до теплого літа.

Якщо гроза перед зливою, то дощитиме довго.

Затяжні зливи обіцяють мурахи, що перебралися на суху землю.

Багато хрущів – чекайте посушливі дні.

Вільха швидше берези розпустилася – до дощового літа, навпаки, – до посушливого.

Вітер 12 травня південний – до врожайного року, північний – до негоди, яка триватиме 10 днів, східний – до врожаю плодових, західний – ягід буде в достатку.

Того, хто народився 12 травня, в житті очікує 9 випробувань.

Пopoділлі в цей день треба помолитися святому, чиє вона ім’я носить, тоді пoлoги пройдуть легко.

Весілля в цей день обіцяє спокійне і довге сімейне життя.

У день Дев’яти цілителів без необхідності краще не шити, інакше можна удачу свою зашити.

Бджола 12 травня жалить – від дев’яти недуг рятує, оса – дев’ять недуг несе.

Той, хто в цей день ість коренеплоди, той взимку голодним не буде.

Ворожіння на 12 травня

Гадати можна хоч цілий день. Засвербів ніс, спіткнулися, чхнули або позіхнули – все це може відповісти на питання або передбачити майбутнє. Наприклад, якщо спіткнутися об поріг, коли виходите з дому, це до невдачі в дорозі. Немає різниці, підвела вас ліва або права нога. Що стосується випадку, коли ви спіткнулися на дорозі, і підвела вас права нога, то тут все залежить від числа вашого народження. Припустимо, якщо у вас парне число, то спіткнутися на праву ногу буде щасливою прикметою, а на ліву ногу – до невдачі. І зовсім навпаки, якщо ви народилися в непарну дату.

You cannot copy content of this page