fbpx

7 шахових правил, які дуже важливі в житті

Шахи – гра, яка навчить вас бути не тільки терплячим.

Шахи – гра, яка навчить вас бути не тільки терплячим. Правила та механізм тут не такі далекі від принципів життя. Ви будете переконуватися в цьому після кожної зіграної партії. Джерело

Вибір з безлічі варіантів

Практично будь-яка ситуація на дошці має на увазі вибір з безлічі можливостей. Якщо ви прагнете перемогти – вам треба передбачити результат відразу декількох можливих рішень. Вірите чи ні, але в шахах самим очевидним варіантом ходу користуються зовсім не в 99% випадків, а всього в 50%.

Терпіння

Шахи не терплять необдуманих квапливих ходів, як, власне, і життя. Не поспішайте передати хід супернику, зважте всі представлені можливості і пам’ятайте, що шанси вгадати, чим відповість інший гравець рівні 50%.

Погляд зі сторони

Ви ставите себе на місце суперника. Намагаєтеся зрозуміти хід його думок, визначити схему і наміри, якими він керується. Зрозумівши їх, ви ефективніше протистоїте натиску. Якщо ви будете захоплені власними ходами і (буквально не помічаючи навколишні вас фігури), то легко пропустите cмeртeльний удaр.

Мислення переможця

Будь-яка партія повинна починатися з віри в перемогу. Це і є позитивний настрій. Відмовтеся від порожніх ходів. Ваші дії можуть бути помилкові, але вони все одно повинні бути спрямовані на результат. І ніколи не випускайте з уваги час: порожня його трата може бути виправдана тільки в разі, якщо це входить в ваш хитромудрий план.

Подяка

Подякуйте супернику за захоплюючу гру і влучні ходи. Не приховуйте, що отримали задоволення від зіграної партії і не дозволяйте гордості якось вплинути на хороші манери.

Читайте також: ПРОЧИТАЙТЕ ЦІ РЯДКИ! ОСОБЛИВО ЯКЩО ВИ ДУЖЕ ЗАЙНЯТІ!

Вміння програвати

Вмійте програвати окрему партію. Пам’ятайте, ви можете почати нову гру, в якій отримаєте перемогу, завдяки досконалим в минулому помилкам. Ставтеся до цього по-філософськи.

Задоволення

Радійте самому ходу гри. Шахи, як і життя, – це процес просування до мети. Ваше завдання – йти до цієї мети граючи і з задоволенням. Перемога – важлива складова будь-якої гри, але це завжди коротка, нехай і дуже радісна мить. Але життя, в якій основна маса задоволення надходить лише від цих недолугих переможних моментів, хіба не повна нудьги?

You cannot copy content of this page