fbpx

Аня вирішила взяти позику в банку, і рвонути до Туреччини, що вони гірші за інших, чи що. Нічого, потихеньку виплатять, зате вони зможуть брати участь в обговореннях, в соцмережі всі побачать, що вони відпочивають, значить можуть собі дозволити. Та й хотілося кудись полетіти на літаку, до цього не складалося

Аня жодного разу не була за кордоном. Її це дуже турбувало. На кого не глянь, майже всі її знайомі вже десь були. Он Леська то взагалі багато разів літала в Європу.

У компанії вона почувалася ніяково, коли починалося обговорення поїздок, хто дфе був, що бачив, і скільки грошей витратив. Вона з чоловіком щороку їздила на Чорне море, жили в економ варіантах житла, де не було зручностей, і треба було самим готувати. Тому вона тихенько мовчала, хизуватися було нічим.

Її влаштовував такий відпочинок, поки всі не почали розповідати про якийсь там “оллінклюзів”, чи по простому “Все включено”. Вона не уявляла як це, коли їси, що хочеш і в будь-якій кількості.

І ось Аня почала переконувати чоловіка, що їм життєво необхідно відвідати “берег турецький”, зануритися в теплі води солоного моря. Чоловік Анни був впевнений, що в Туреччині тільки Чорне море, і сенс туди пертися. Але коли йому повідомили, що там є і Середземне та Егейське море, він був здивований.

Грошей на поїздку не було. Аня працювала медсестрою, чоловік шабашками перебивався, заробітку стабільного не було. Донька вчилася в університеті, доводилося допомагати більше їй, аніж про себе думати.

Аня вирішила взяти позику в банку, і рвонути до Туреччини, що вони гірші за інших, чи що. Нічого, потихеньку виплатять, зате вони зможуть брати участь в обговореннях, в соцмережі всі побачать, що вони відпочивають, значить можуть собі дозволити. Та й хотілося кудись полетіти на літаку, до цього не складалося.

Чоловік Ані спочатку злився на неї, не хотів відпочивати в борг. Але вона переконала, що їм це просто необхідно, а документи вона візьме на себе. Він махнув рукою, все одно сперечатися з нею марно.

Насамперед вони зайнялися закордонними паспортами. Залишалося знайти турагенство, і з ким їхати. Самим було страшно, мови не знають. Спочатку вона запропонувала поїхати з ними Лесі з сім’єю, як досвідченим туристам. Але ті лише повернулися з відпочинку, і поки нікуди не збиралися.

У інших знайомих то не було грошей. Аня вже зневірилася, позика була узята, лежало 50 тисяч гривень новеньких купюр, відпустка наближався, а компанії все немає.

Несподівано знайшлися бажаючі поїхати з ними. Це була її знайома швачка Юля, у якої вона іноді шила собі речі. Чоловік Юлі був підприємцем, вона і сама непогано заробляла на пошитті одягу, так що гроші у них були.

У Юлі з чоловіком був уже досвід поїздки в Туреччину, вони були в захваті, жили в хорошому 5-ти зірковому готелі. Аня відразу попередила, що у них не так багато грошей, і вони можуть собі дозволити тільки 4-х зірковий готель. Юля погодилася, і довірила вибрати готель Ані.

Кілька днів Аня з чоловіком вибирали готелі, то дорого, то відгуки погані, то море занадто далеко, то пишуть, що їжа там не смачна. А Аня хотіла насолодитися відпочинком по повній. Нарешті, знайшли начебто підходящий варіант. Посилання на готель скинули Михайлюкам, ті довго мовчали, потім Юля подзвонила.

– Ань, а немає чогось кращого? Нам з Борисом щось не дуже готель, територія маленька, зелені майже немає, та й сам готель бідненький…

– Та нормальний готель, чого ви чіпляєтеся, ну звичайно, після 5 зірок може він і гірший, але ми перший раз, нам і цей в радість.

– Аню, ми знайшли на 7 тисяч дорожчий, але краще, може його беремо?

– Ой, ні, ми тоді в свій бюджет не вкладемося.

– Ну добре..

Прилетівши до Туреччини, вони розійшлися по своїх номерах. Ані все подобалося, вона ніколи не була в таких готелях. Юля з Борисом скривилися, оглядаючи обшарпані стіни готелю.

Аня з чоловіком були в захваті від їжі, вони накладали повні тарілки, і не могли повірити, що все це безкоштовно. Юля з чоловіком були незадоволені стравами, вони весь час порівнювали з 5 – ти зірковим готелем.

Увечері Юля з Борисом вирішили відпочити біля басейну, Аня з чоловіком приєдналися і пошкодували про це. Борис з Юлею не встигали замовляти собі коктейлі, і їх швидко “розвезло”. Їм хотілося веселощів, але Аня була не в захваті від їх компанії, вона не хотіла пити, і їй було нудно.

Сімейство Юлі, не довго думаючи, знайшли собі нових друзів, родину з України, і продовжили з ними вечір. Аня з чоловіком незадоволені пішли в номер. Весь наступний день Михайлюки провели в номері, відсипалися.

На море разом вони майже не ходили, облюбували басейн, адже там коктейлі, музика і нові друзі. А море для них було не таким важливим.

П’ять днів пролетіли швидко. Аня з Юлею майже не розмовляли. Ані не подобалося, що Михайлюки весь відпочинок провели з новими друзями, були практично весь час напідпитку.

Юля, в свою чергу, була незадоволена поведінкою Ані. Адже вони приїхали сюди відпочивати, випивати, і веселитися, а не сидіти на морі чи в номері. Нові друзі повністю їх підтримували, тому вони були з ними всі дні.

Майже всю дорогу назад вони не розмовляли. І вже перед розставанням Юля сказала:

– Даремно ми з вами поїхали, зіпсували тільки відпустку. Ви нудні і нецікаві, не вмієте веселитися і відпочивати. І готель нам зовсім не сподобався, убозтво якесь, краще б ми доплатили, і поїхали в гідне місце. Вибачте, але більше ми не поїдемо нікуди з вами.

Аня була обурена.

Так ми теж не в захваті від спільного відпочинку. Я їхала відпочивати, в першу чергу, на море, а не сидіти цілими днями і ночами біля басейну, дивитися на ваші хмільні лиця. Та ще й ви знайшли собі нову компанію, а ми ніби зайві були, так негарно було робити. Якби ми знали, що ви так поводитись будете, то теж не поїхали б.

Після цього, кілька місяців вони не бачилися і не спілкувалися, поки не опинилися разом в одній компанії. Коли почалося обговорення відпочинку, хто де був, Аня з Юлею переглянулися, і промовчали.

Чи стикалися ви з такою ситуацією, коли відпочинок з друзями був не в радість?

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page