fbpx

Балаяж, шатуш, чи мордансаж. Найбільш цікаві і незвичні техніки фарбування волосся для неповторного образу

Зараз ми майже щодня чуємо про нові методи фарбування і стає все складніше відрізнити та розібратися в назвах і техніках. Тому давайте дізнаємося, що є що. Джерело

Читайте також: Вони вже не модні: антитренди взуття у 2019 році

Омбре і сомбре

Омбре і сомбре – основні тренди 2017 року у сфері фарбування волосся. Техніки ці трохи схожі не тільки за назвою, а й за специфікою нанесення фарби, тому їх нерідко плутають. Але при фарбуванні сомбре перехід кольору виходить більш плавним за рахунок використання не одного, а декількох близьких відтінків. Крім того, градація кольору відбувається як по вертикалі, так і по горизонталі. Даний вид фарбування відмінно підійде тим представницям прекрасної статі, які хочуть трохи висвітлити волосся, але не мають часу і можливості підфарбовувати коріння кожні три тижні.

Омбре теж є переходом від темніших коренів до світлих кінчиків. Головною особливістю такого фарбування є наявність розмитою кордону між “рідним” кольором волосся і світлими пасмами.

Як правило, омбре роблять на темному волоссі, оскільки перехід найбільш помітний саме на чорних, темно-каштанових або темно-русявих пасмах. Сам же перехід до світлого в даному випадку починається з середини довжини волосся.

Балаяж

Особливістю цієї модної техніки фарбування є специфічний метод нанесення фарби на волосся. Майстер робить вертикальні мазки пензликом, працюючи тільки з верхнім шаром волосся. При цьому кінчик щітки фактично “мете” по пасмам, створюючи ілюзію природного освітлення.

У 2017 році hair-дизайнери пропонують активно використовувати балаяж в зачісках, оскільки виділення верхнього шару трендовим кольором – темно-вишневим, світло-золотистим, полунично-рожевим і т.д. – виглядає дуже стильно і незвично, освіжає образ і візуально робить зачіску більш об’ємною.

Щоправда, в домашніх умовах пофарбувати волосся за допомогою техніки балаяж практично неможливо, тому в даному випадку краще віддати перевагу салонній процедурі.

Babylights або мікроколорування волосся

Мабуть, найсвіжіший тренд у світі перукарського мистецтва. Така назва колорування виникла тому, що нагадує відблиски сонця у волоссі немовляти. Втім, як би поетично не звучав опис, нас цікавить практика.

Злегка змінити імідж, не змінюючи при цьому основного кольору волосся, допоможе модна техніка – “сонячні зайчики” або “Babylights”.

Вона полягає в частковому освітленні окремих прядок, розташованих ближче до кінчиків, і створює ілюзію злегка вигорілого на сонці волосся, як часто буває у маленьких непосид, які багато часу проводять на свіжому повітрі. Особливо ефектно “сонячні зайчики” виглядають на світло-каштанових і русявих пасмах.

Шатуш

Ще один спосіб зробити волосся “вигорілим” на вигляд. Особливістю даної техніки є використання при фарбуванні двох близьких відтінків, які, власне, і дають в результаті максимально природне освітлення. Наступного року будуть актуальні два різновиди Шатуш:
мелірування пасм по всьому об’єму зачіски
освітлення тільки кінчиків волосся

3D-фарбування волосся

3D-ефект дозволяє створити яскравий переливчастий і вібруючий колір, привертаючи тим самим увагу. Він дає можливість отримувати цікаві кольорові рішення з ефектом зміни об’єму волосся. Всі кольори після 3D-фарбування змінюють один одного, переливаються залежно від освітлення і роблять весь образ цікавим.

Технологія фарбування 3D має деякі особливості, які виключають контрасти між палітрою барвників; навпаки, всі тони повинні бути в одній кольоровій гамі, плавно переходячи з одного в інший.

Як виконувати 3D фарбування:

розділити пасма потиличної зони голови від вуха до вуха і пофарбувати цю частину найтемнішим барвником;
цей же колір наноситься і на інші корені, не зачіпаючи середину або кінчики;
горизонтальними проділами, товщиною не більше 1 см, прямуючи від потилиці до чола, наноситься другий колір, на півтону світліший, ніж попередній;
на іншу частину наноситься найсвітліший з барвників, розтушовується по довжині та на кінчиках, можна застосувати для цього два світліших відтінки за бажанням.
Мелірування таким способом створює візуальний об’єм, а стрижка набуває цікавого ефекту.

Мордансаж

Сенс техніки мордансаж полягає в попередньому розм’якшенні перекисом водню або іншим окислювачем​волосся​, яке важко піддається фарбуванню. Це метод ефективний для фарбування сивого і темного волосся. При цьому складається враження, що пасма дещо вигоріли на сонці.

Каліфорнійське мелірування

Техніка дозволяє отримати красивий і натуральний ефект вигорілого на сонці волосся – темне коріння та світлі кінці. Відмінною рисою від інших способів фарбування є те, що при нанесенні фарби на волосся не використовується фольга – це дозволяє отримати плавні переходи кольорів від темніших до світліших. При цьому весь образ виглядає досить природно і, головне, цікаво.

You cannot copy content of this page