fbpx

Четвергова сіль використовується для захисту, очищення, оздоровлення. Готують її один раз на рік. Традиційно така сіль готується в Чистий четвер

Четвергова сіль використовується для захисту, очищення, оздоровлення. Готують її один раз на рік. Традиційно така сіль готується в Чистий четвер, який цього року припадає на 16 квітня. Сіль сама по собі є хорошим засобом для очищення, а четвергова сіль дуже сильний засіб, в воді з такою сіллю купають немовлят, щоб росли розумними і здоровими.

Як зробити таку сіль?

Сіль повинна бути грубого помолу, без якихось добавок, не йодована. Можна взяти просту кухонну сіль, можна морську або гімалайскую. Заздалегідь приготуйте або зшийте мішечок з натуральної тканини, де будете зберігати сіль. Готувати четвергову сіль потрібно 16 квітня вранці. Перед приготуванням потрібно помитися, щоб змити з себе все погане.

Візьміть чавунну сковороду або посуд з товстим дном. Сіль просмажують від 15 хвилин і довше на плиті або в духовці. Якщо є можливість, то можна сіль приготувати на багатті. Можна додавати трави і спеції: базилік, перець, м’яту, кмин, коріандр.

Прочитайте 3 рази молитву “Отче наш”. Слідкуйте за сіллю, перемішайте її дерев’яною лопаткою, вона буде готова як тільки почорніє. Після приготування сіль може утворити грудки, потрібно розім’яти їх. Дайте солі охолонути, потім можна пересипати в мішечок. Обов’язково потрібно взяти освятити цю сіль, коли підете до церкви на Великдень. Зберігають сіль подалі від сторонніх очей.

Четвергову сіль використовують протягом року: додають при приготуванні їжі, дають випити воду з такою сіллю людині, яка нездужає, накладають компреси з розчином солі, купають маленьких дітей, додавши у воду трохи солі. Така сіль створює сприятливу і добру атмосферу в домі, допомагає уникнути негараздів.

Фото ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page