fbpx

Чому не варто називати малюка на честь родичів

Як вибрати ім’я дитині?

Вибрати ім’я для дитини — дуже відповідальна задача для батьків. Хтось вибирає модне ім’я, хтось — рідкісне, а хтось називає малюка в честь бабусі або іншого родича. Чому цього робити не варто? Джерело

Ім’я — не просто набір букв, воно наділяє людину певними рисами, які здатні підсилити природні здібності і задати вектор розвитку долі. Досить часто дітей називають ім’ям когось з родичів, на честь дідуся, тата або двоюрідного дядька. Але псuхологи наполягають на тому, що дитину не можна називати ім’ям з історією, давайте розбиратися.

Читайте також: Ніколи, чуєте, ніколи не даруйте і не приймайте в подарунок мило! Цьому є дуже, дуже вагома причина

Як чуже ім’я впливає на дитину?

Часто дитину в родині називають на честь помeрлого родича або того, чиє життя, наприклад, склалося дуже вдало, але і в тому, і в іншому випадку робити цього не варто. Чому?

Називаючи дитину на честь якоїсь конкретної людини, ви вплітаєте в її життя чужу долю, змушуючи проживати не своє життя. Таким людям життя в тягар, вони живуть з постійним виправданням: “А кому легко?”

Це стосується не тільки помeрлих людей або людей, чия доля склалася не дуже щасливо, а навіть називаючи дитину ім’ям успішної і щасливої людини ви відбираєте у неї власний шлях і місце в роду, нав’язуючи чужий.

Звичайно, ніхто не дає гарантії, що дитина повторить долю родича або відомої людини, на честь якої було названо, але будуть повторюватися ключові моменти долі, риси характеру, деякі події в кар’єрі, сім’ї та інше.

Закономірно те, що називаючи дитину певним ім’ям з історією, ви вкладаєте в неї певний зміст і значення, у вас є певні очікування. Це, в свою чергу, програмує дитину проживати певне життя, а не своє власне. Наприклад, ви назвали малюка на честь відомого співака, а він у своєму призначенні абсолютно не творча особистість, а фізик, але творчий напрям буде постійно перекривати його справжнє “Я” і перешкоджати розвитку. Такій людині буде складно, вона постійно буде відчувати себе не в своїй тарілці і в підсумку не реалізується ніде, а стане невдахою.

Як правильно дати ім’я дитині?

Називати малюка потрібно не тому, що це ім’я носив ваш дідусь, або воно належало успішному бізнесмену, а тому що вам подобається його звучання або значення. Це дасть дитині можливість прожити своє життя, стати особистістю і самореалізуватися в тому, до чого у неї є схильність.

Деякі люди, які відчувають, що ім’я обтяжує їх, але вони здатні впоратися і розірвати енергетичний зв’язок, але, на жаль, не всім це під силу. Іноді потрібна допомога фахівця. Часто люди, після зміни імені розкриваються і стають успішними особистостями, тоді як з колишнім постійно відчували проблеми і невдачі.

Не йдіть на поводу у родичів, навряд чи ваш дідусь образиться, якщо ви сина не назвете Федір, а Захар або Максим. Але так ви дасте дитині шанс прожити своє дивовижне життя, а не життя іншої людини.

You cannot copy content of this page