fbpx

Чому шкіра чорніє від золота і з чим пов’язане це явище?

Чому шкіра чорніє від золота?

Золоті прикраси — нестаріюча класика ювелірних виробів, що вже багато століть не виходить з моди. Одним з головних достоїнств золота у всі часи вважалося те, що вироби з нього надзвичайно довговічні, тому такі прикраси можна носити все своє життя, передавати у спадок і вигляд їх при цьому залишається незмінним.

Існує єдиний мінус — іноді золото залишає на шкірі людини темні сліди, які згодом дуже складно змити. Причому одна і та ж прикраса у різні періоди часу веде себе по-різному: іноді слід від кільця є, а інколи її немає. Отже, чому шкіра чорніє від золота і з чим пов’язане це явище?

Містичні причини

Практично будь-який народ вважає золото містичним металом. І це не дивно, якщо згадати, скільки з-за нього в усі часи страждало людей. Вiйна, «золота лихоманка», щоденна гонка людства за наживою — все це тільки підтверджує містичну енергетику цього металу.

Згідно трактуванню народних цілителів, шкіра під золотом чорніє, якщо людині «пороблено». Вірити цьому чи ні, кожен вирішує сам, але забобонні люди радять при виникненні подібної ситуації обов’язково сходити до церкви і сповідатися, щоб змити з себе «лихе око».

Реальні причини

Розсудливі люди намагаються знайти розумне пояснення того, чому шкіра чорніє від золота. Вчені виявили декілька факторів, які можуть спровокувати дане явище.

1. Заводске полірування — процес виготовлення ювелірного виробу завершується поліруванням із застосуванням спеціалізованого засобу. І хоч прикраси після цього миють, частинки поліруючого препарату все одно залишаються і надалі потрапляють на шкіру, викликаючи зміну її кольору. Щоб позбутися від даного ефекту, варто лише ретельно почистити прикрасу.

2. Косметичні засоби — кожен день ми користуємося кремом для рук, туалетною водою, тональними засобами. Деякі з них містять малу частку ртуті. Стикаючись з косметикою, ртуть вступає в реакцію з речовинами, що і викликає чорноту шкіри. Щоб перевірити, чи дійсно крем для рук або парфуми стали причиною, потрібно всього лише змінити косметичний засіб і проаналізувати результат.

3. Проблеми зі здоpов’ям — порушення ендoкpинної системи та недостатня робота ниpок і пeчінки може провокувати підвищену сприйнятливість шкірного покриву до металів. Тому, якщо ви помітили, що під золотою каблучкою або браслетом почав з’являтися чорний обвідок, це хороший привід сходити до лiкаря.

4. Низька якість золота — поняття «чисте золото» насправді є відносним, так як навіть якісні прикраси виготовлені зі сплаву золота з іншими металами. Пов’язано це з тим, що сам по собі дорогоцінний метал дуже м’який і пластичний, і для того щоб убезпечити ювелірний виріб від механічних пошкоджень, до його складу додають більш міцні елементи. Проба вказує на відсоток золота, який містить цей виріб. Відповідно, чим вище показник, тим більш якісний продукт пропонує виробник. Як правило, другою складовою є мідь. Якщо витримані пропорції правильно, то присутність додаткових металів ніяк не відбивається на виробі. Але от якщо рецептура порушена, ефект «чорної смуги» на шкірі забезпечений.

Читайте також: Подарувала подрузі на її день народження золотий ланцюжок

5. Взаємодія металу з потом — наявні в складі золотих прикрас сплави окислюються під впливом поту, це призводить до появи слідів під прикрасою. Особливо вони помітні, якщо замість міді виробники використовують нікель. Ця особливість безпосередньо пов’язана з тим фактом, що шкіра під золотими прикрасами найчастіше чорніє у повних людей. Не секрет, що товстуни при найменшому фізичному зусиллі рясно потіють, відповідно, їхній піт взаємодіє зі сплавами, що містяться в золоті.

В даний час золоті прикраси є в шкатулці будь-якої жінки. Тому кожна панночка не з чуток знає про проблеми темних слідів, що з’являються після довгого носіння золота. Розуміючи причину їх виникнення, буде зовсім неважко позбутися від цього неприємного і лякаючого чорного сліду на шкірі.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page