fbpx

Чому вигідне виявляється невигідним. Як дідок узяв цуценя з канави

Що вигідно, а що невигідно – не одразу розбереш. Тільки потім іноді, через деякий час. Іноді довгий час, іноді – короткий. Це вже як Доля розпорядиться.

Це було в іншій країні. Жили в сусідніх будинках дві літні людини. Як у казці – двоє дідів, назвемо їх П’єр і Жан. І одному старому хтось підкинув цуценя на поріг дому. Або сам песик приповз, хто його знає. Але ж морока яка!

Старий П’єр підняв цуценя за шкірку і викинув в канаву. Возитись тут ще з собакою. І так нелегко жити і зберігати своє майно. Собаку мати невигідно. Годуй її, доглядай за нею і слухай її недоречний гавкіт!

А старий Жан побачив це діло і підібрав цуценятко. Хоча він був досить бідний. І будиночок у нього був маленький. І сам він нездужав і кульгав. Але ось взяв цуценя до себе і накришив йому хліба в молоко. Невигідний вчинок.

Потім почався карантин в тій країні. Старий Жан три рази в день виходить гуляти з цуценям. Весна, пташки співають, краса! І ноги стали одужувати, бо дідок регулярно гуляє. І з цуценям не нудно. Можна йому розповідати про свою молодість.

Можна дресирувати і вчити давати лапку. Можна класти спати в своєму ліжку, щоб цуценяті не страшно було. Можна готувати цуценяті обід і вечерю. І можна разом дивитися кіно. Одному погано жити!

Ось як старому П’єру. Якому не можна гуляти у даній ситуації. У нього ж немає собачки. І поговорити ні з ким. І їсть він один, коли дивиться новини по телевізору. Вийшло невигідно. Старий П’єр заздрить сусідові і шепоче злі слова, дивлячись у вікно.

Ось так і буває. Невигідне виявляється вигідним. Корисним. А практичне – непотрібним.

Хоча можна так сказати: робити добро в результаті завжди вигідно. Тому що потім потрапиш в рай і будеш гуляти по саду, скільки хочеш. І слухати, як співають птахи або ангели на гілках квітучих яблунь.

А поруч будуть йти ті, кого любиш. Ну, це так раніше вважалося. Але я думаю, це правда. Так і є. Раз є добро, то і рай є. Сад, куди пускають не всіх, – лише тих, хто за життя робив невигідні вчинки. Хоча б зрідка …

Автор – Анна Кірьянова.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page