fbpx

Далі більше – мама чоловіка почала ходити зі мною усюди: в кіно, в кафе, в салон … Як тільки вгледить, що я кудись збираюся так відразу і прилаштовується. Зараз хоч по домівках сидимо, але свекруха тепер моїм подругам надзвонює, домовляється про наступну спільну зустріч, мов з власними подругами

Моя історія буде далекою від стандартної і, якщо чесно, я не знаю, чи зможе хтось дати мені слушну пораду, але все ж. Зі свекрухою у нас завжди були нормальні стосунки, тому, коли у неї в будинку пішла тріщина в стіні, і їй на час ремонту довелося переїхати до нас, я була абсолютно не проти. З її переїздом наше з чоловіком життя не змінилось абсолютно. Ніхто не повчав мене, як готувати, як одягатися і як жити. Загалом не було нічого з того на, що так часто скаржаться невістки.

Але одного разу я відпросилася у чоловіка в клуб з подружками і його мама напросилася зі мною. У нас з нею двадцять років різниці, вигладить вона непогано для свого віку, але все ж … Мені було незручно йти з нею в клуб, але ще більш ніяково було їй відмовити. Подружки мої, звичайно, були не просто здивовані, але вигляду не подали. Ми тоді відпочили, але скромно, все-таки позначилася незручність перед людиною старшого покоління. Ну, погуляли зі свекрухою в клубі, з ким не буває? Якщо що, то це був сарказм.

Далі більше – мама чоловіка почала ходити зі мною усюди: в кіно, в кафе, в салон … Як тільки вгледить, що я кудись збираюся так відразу і прилаштовується:

— Дорога, а ти куди? Можна з тобою?

І відмовити ж незручно, я розумію, що їй нудно, знайомих тут немає. Але треба ж якось розуміти, що у мене з подругами є свої особисті теми для обговорень. Але ні, вона зовсім не розуміє натяків.

Я говорила з чоловіком про це, але він теж дуже боїться образити свою маму. Ось так ми жили в очікуванні, коли закінчиться ремонт у моєї свекрухи. Потім мені в голову прийшла одна ідея: я пішла з мамою чоловіка на вечір музики для старшого покоління. Я була сповнена надій, що там вона познайомиться з ровесниками і почне проводити час в їх компанії, але моїм мріям не судилося збутися. Вона запропонувала піти раніше тому, як їй там було нудно, не те, що з моїми подругами. Натяк вона зовсім не зрозуміла.

Прийшла нарешті довгоочікувана мить від’їзду, цілий тиждень я жила в передчутті того як ми з подругами погуляємо без присутності свекрухи. Але … Як тільки настали вихідні, свекруха знову з’явилася на порозі. Ми ж домовлялися сходити в кіно на вихідних. Це кінець.

Може у когось є ідеї як їй сказати, що це неприйнятно? Що мої подруги проти її присутності. Тільки мені абсолютно не хотілося б її образити, все-таки людина вона хороша. Може хтось був в подібній ситуації? Як можна сказати людині, що вона не вписується в нашу компанію. Зараз хоч по домівках сидимо, але свекруха тепер моїм подругам надзвонює, домовляється про наступну спільну зустріч, мов з подругами.

А може це вона мене так хоче контролювати, бо недовіряє? А може це чоловік попросив так за мною наглянути? Вже не знаю, що й думати, але це так прикро коли у тебе відбирають особистий простіір.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page