fbpx

— Даша, ти для мене рідна людина. Я хочу тобі підказати, як краще. Поїла у тебе, спасибі. Тільки ти можеш і краще навчитися готувати. Ти приїжджай до мене в будь-який час – я тебе і супи, і борщі навчу готувати. А курочку треба смажити і виделочкою перевіряти, чи готова

– Син знову вчора приїжджав на обід, – розповідає Ольга Василівна, – все борщ мій нахвалював, та відбивні. Мені вже шкода його стає.

– Чому шкода? У нього, що, дружина не готує?

– Готувати то – готує, – зітхнула Ольга Василівна, – та тільки була я у них в гостях в минулий раз – так її суп доїла тільки тому, щоб не образити – вона туди чого тільки не накидала: тушонку, рис, картоплю, локшину, печериці – все це перемішалося, розварилося, вийшов чи то суп, то чи каша несмачна – вже смачніше було б окремо це все вжити. Доїла я цю баланду, а на друге ще й курка була – та недосмажена зовсім – я тільки вкусила вже відклала, не доїла, – сказала, що не голодна. Дивлюся на сина – він мабуть спеціально порції невеликі собі накладав, щоб все доїсти і щоб дружина не образилася. Тепер зрозуміло, чому він зачастив до мене в свою обідню перерву …

– Ну а чого ж не навчите її, не підкажете, як краще? Я ваші пироги куштувала, – знаю, що готуєте смачно.

– Намагалася навчити, але не вийшло, – відповіла Ольга Василівна, – я невістку тоді в сторону відвела, кажу:

— Даша, ти для мене рідна людина. Я хочу тобі підказати, як краще. Поїла у тебе, спасибі. Тільки ти можеш і краще навчитися готувати. Ти приїжджай до мене в будь-який час – я тебе і супи, і борщі навчу готувати. А курочку треба смажити і виделочкою перевіряти, чи готова.

— Так, що ти думаєш? Вона на мене так спідлоба подивилася, бровки свої нахмурила, хмикнула і заявила тремтячим голосом:

— Не вчіть мене готувати, я сама це прекрасно вмію робити!

—  Я вже тоді з нею не стала сперечатися. Вмієш – вмій, як тобі подобається. Тільки не хочу, щоб мій син від цього у стаціонар потрапив. Вчора, коли він до мене на обід приїжджав, я йому сказала:

— Мені тебе годувати зовсім нескладно, але поки твоя дружина не навчиться нормально готувати, я цього робити більше не буду. Поговори з нею тут ніяких зверхніх вказівок і домінування не буде! Вона ні в чому не винна, я теж у тридцять вперше до плити стала.

Син поїхав на роботу. А ввечері зателефонувала невістка і вже привітним голоском сказала в трубку телефону:

— Ольга Василівна, коли до Вас можна буде під’їхати, щоб готувати мене навчили.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page