fbpx

– До чого всі ці сцени і переживання? Та вона могла б уже увійти у мою ситуацію і позичити нам з чоловіком ті гроші на квартиру, так ні – тричі на рік під пальмами засмагала Тепер зрозуміє, що таке нижча зарплата і хочу я подивитись звідки цьогоріч вона фотки виставлятиме! – не вгамовувалася Настя

Моїй подрузі Віці 36 років, і вона дуже добре заробляє. Крім високого доходу, у Віки є дві квартири в центрі міста, гарна машина і посада керівника у великій фірмі. Тільки в особистому житті нічого не виходить. Хоч вона мало над цим і замислюється – часу на подібне просто не вистачає.

Одного разу Віка зателефонувала вся в сльозах:

– Катя! Мою посаду забрали! Ти можеш собі уявити? Тепер я не керівник, а начальник відділу. Зарплата на цій посаді в два рази менше, ніж на тій!

Я відразу ж зібралася і вирушила до Віки. Не часто моя подруга плаче. напевне, там усе серйозно. Зайшла я в квартиру, а там і Настя – ще одна наша подружка.

І ось після того, як ми заспокоюючи подругу висушили три пляшечки міцного “чаю”, наша люба і завжди усміхнена Анастасія видає:

– Віка, а я навпаки рада, що тебе на роботі понизили, а то ти занадто добре живеш. А тепер ти зрозумієш, як живуть звичайні люди і що означає, коли не вистачає грошей. А то ти постійно всім радиш, як потрібно економити, як жити, як заробляти. І багато хвалишся. Прилетів і тобі бумеранг від долі.

– Настя, ти що таке кажеш? – отетеріла Віка.

– А що не так я кажу? Вікторія власниця двох квартир, яка розумниця! Напевно, просто купити другу квартиру, коли першу батьки подарували? Ти б спробувала як ми з чоловіком! Кілька років жили на орендованій квартирі і платили чужій людині, збирали на перший внесок, а потім переплачували гроші за іпотеку. Якщо все приплюсувати, то вийде, що ми вже теж купили дві квартири. Тільки не хвалимося, що всього змогли домогтися самі! – продовжила Настя.

– Настя, здається остання чашка чаю була зайва. ти вже щось таке говориш, що геть ні у які ворота – постаралася я заспокоїти подругу.

– А що тут такого? Чому одним весь час щастить, а іншим доводиться всього домагатися таким непосильним трудом? Я не можу зрозуміти цього. Її понизили і що з цього? До чого всі ці сцени і переживання? Та вона могла б уже увійти у мою ситуацію і позичити нам з чоловіком ті гроші на квартиру, так ні – тричі на рік під пальмами засмагала Тепер зрозуміє, що таке нижча зарплата і хочу я подивитись звідки цьогоріч вона фотки виставлятиме! – не вгамовувалася Настя

Анастасія так “перезавантажила” Вікторію, що вона і думати забула. чому ми власне зібрались. Наша подруга була ввічливо і холодно виставлена за двері, а Вікторія з ображеної дівчинки вмить перетворилась на зібрану панянку начальницю.

Уже наступного ранку Вікторія пішла доводити начальнику наскільки помилковим було його рішення і таки домоглась свого. Вікторію не тільки поновили на посаді а й доручили розвивати новий проект – настільки переконливою вона була тоді.

— Якби не Анастасія я так би і сиділа себе жаліючи. Не знаю, свідомо чи ні але саме вона дала поштовх до того, аби я діяла.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page