fbpx

До останнього сімейного свята я поставилася дуже відповідальністю – приготувала два хороших, дорогих салати, які повинні були стати «родзинкою» столу. Але Валентина Федорівна, поки я відходила, встигла переробити і абсолютно зіпсувати їх

У мене Валентиною Федорівною з самого початку були напружені стосунки. Вона жінка примхлива і владна, любить, щоб все було так, як хочеться їй. Якщо зі своїми родичами вона ще намагається знаходити компроміси, то зі мною спілкується дуже зарозуміло, ніби робить послугу мені. Так як живемо ми досить далеко від неї, я раніше думала, що великого дискомфорту вона мені не доставить, і що з часом ми з нею порозуміємося. Однак уже минуло півтора року з моменту нашого з чоловіком весілля, і все стало тільки гірше.

Зі матір’ю чоловіка ми бачимося не надто часто – тільки на святах. Але і цього на мій погляд дуже багато. Вона поводиться просто нестерпно: може спілкуватися так, ніби мене немає в кімнаті, критикувати мій зовнішній вигляд, перебивати і поправляти помилки в ромові. Чоловік просить, щоб я не звертала на це все увагу або ставилася з гумором, але у мене не виходить. Я всі ці вибрики сприймаю занадто близько до серця.

Ця жінка любить обговорювати те, яка я господиня. Коли вона буває у нас в гостях, то поводиться як ревізор – шукає пил і павутину в кутках, придивляється до чистоти чашок. Кілька разів відбувалося так, що вона діставала з шафи чистий посуд, і демонстративно йшла перемивати.

Але найбільш прикрим для мене було те, що свекруха розкритикувала приготовлену мною їжу перед чоловіком і іншими гостями. Один раз вона навіть сказала, що у неї були проблеми із самопочуттям після моєї вечері.

До останнього сімейного свята я поставилася дуже відповідальністю – приготувала два хороших, дорогих салати, які повинні були стати «родзинкою» столу. Але Валентина Федорівна, поки я відходила, встигла переробити і абсолютно зіпсувати їх. Коли я це помітила, то мені стало прикро до сліз. Я навіть не стрималася, і попросила чоловіка піти зі мною раніше, але він нічого поганого в діях своєї матері не побачив, і сказав, що поводжусь як маленька…

Раніше я завжди любила готувати, і робила це добре, але через Валентину Федорівну у мене з’явилися комплекси. Тепер мені здається, що вся їжа, яку я приготувала – не смачна. Після всього, у мене пропало бажання балувати свого коханого чоловіка смаколиками і влаштовувати застілля у нас вдома.

Я не знаю, як поводитися зі Валентиною Федорівною – звичайно, можна пропускати всі сімейні збори, але тоді у нас з чоловіком можуть початися непорозуміння, і вона цьому буде тільки рада. Не хочу дарувати їй таке задоволення, але і як терпіти її компанію не маю ані найменшого бажання.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page