fbpx

Дзвінок в двері став несподіванкою. Чоловік відкрив, там його мати в гості прийшла. Чоловік здивовано запитав, яким вітром її до нас занесло, вона голосно відповіла: – А я на запрошення! На чай з круасанами!

Подруга при надії, підсіла на круасани, їсть їх на сніданок, обід і вечерю. Чоловік подруги їздить в гіпермаркет, скуповує відразу упаковок по десять з різними смаками. Думаю, говорити про те, що саме вона замовляє в кафе до чаю, не варто, і так зрозуміло. Подруга сама не дружить з випічкою, тому їсть “промислові” круасани.

В суботу у подруги був день народження. З подарунком довго не думала, вирішила, що напечу їй гору круасанів, спакую в красиву коробку, і туди ж додам подарунковий пакет з різними приємностями. Забіжу наперед – подруга була в захваті. Їй чоловік подарував золотий ланцюжок, вона йому так не зраділа, як моїм круасанам.

Тепер я розповім про те, що сталося між процесом випічки круасанів і поїздкою на день народження.

Я заміжня, є чоловік і тринадцятирічна донька. Живемо в своїй квартирі, брали на виплату і виплатили кілька років назад. Ще у мене є свекруха. Невід’ємна, на мою біду, частина нашої родини. Свекруха – жінка у віці, дуже своєрідна, шалено любить сина і внучку. Мене вважає прикрим непорозумінням, я плачу їй взаємністю.

У п’ятницю, напередодні свята у подруги, після роботи я зайшла в магазин за листковим тістом, шоколадом і згущеним молоком, щоб напекти круасанів. Ягоди вдома були, я їх влітку заморожую. Вирішила робити з п’ятьма різними начинками.

Тісто відкрила, поставила розморожувати, сама зайнялася начинками. Музику на кухні включила, пританцьовувала, підспівувала. Донька прийшла, запитала, що я роблю. Пояснила, вона запропонувала свою допомогу. Я не відмовлялася.

Ми в чотири руки швидко впоралися, мені залишалося тільки бігати на кухню, діставати готові круасани з духовки і відправляти туди нові партії. Через півтори години вся випічка була готова, остигала.

Донька дивилася фільм у себе в кімнаті, ми з чоловіком, озброївшись блокнотом і ручкою, прикидали бюджет на відпустку, сперечалися, які статті витрат можна скоротити, щоб і якість життя не погіршилася, і щоб на відпустку накопичити вийшло.

Дзвінок в двері став несподіванкою. Чоловік відкрив, там його мати в гості прийшла. Чоловік здивовано запитав, яким вітром її до нас занесло, вона голосно відповіла:

– А я на запрошення! На чай з круасанами!

Зізнатися, перше, що я подумала: «Відьма!» Ну звідки вона могла дізнатися про те, що в нашому домі сьогодні пекли круасани?

Поки здоровий глузд боровся зі слабкою вірою у всяку надприродну силу цих знань, включилася інша темна сторона: «Камери! Вона встановила у нас вдома камери!». Цю думку я відразу заглушила – та ні, нісенітниця якась, які камери?

Все виявилося набагато простіше. Донька, поки допомагала, примудрилася зробити селфі а-ля «дивіться, яка я господиня» на тлі столу з борошном і заготовок круасанів, і відразу опублікувала знімок в соціальній мережі. Потім вона засіла за перегляд фільму, повідомлення на телефоні не чула, а даремно: фотографію побачила свекруха, яка є в друзях у доньки.

Свекруха залишила під фотографією дочки коментар: «Ти моя розумниця! Жди в гості на чай з круасанами». Той факт, що відповіді не послідувало, не завадив свекрусі уявити, що її запросили на чай з круасанами. Вона ж написала, щоб її чекали? Написала. Донька не прочитала? Кого хвилює, головне, що свекруха написала, щоб її чекали.

Ми її не чекали. Зовсім ніяк. Круасани для подруги, подарунок. Я домашнім видала по штучці і все. Гаразд, подумала, ще парочку можна виділити, дарма що свекруха пригнала до нас на ніч через чотири зупинки? Поклала на тарілку два круасани, пояснила свекрусі, що решта – на подарунок, самі не їли, тільки спробували.

Свекруха пила чай, наминала круасани, вислуховувала від мого чоловіка лекцію про те, що не можна ось так з бухти-барахти заявлятися в гості. Доніс-таки до матері інформацію, що коментар під фотографією онучки не дорівнює дзвінку йому або мені. Розсиджуватися не дав – викликав таксі і відправив маму геть.

Я спакувала круасани в коробку, прибрала в холодильник, трохи підготувалася до дня народження подруги: попрасувала плаття, накрутила волосся на бігуді. Потім пішла спати. Засинала довго – вуха горіли. Напевно улюблена свекрушка всіх товаришок обдзвонила, всім поплакалась, що для неї круасанів пошкодували. Але ж вона попередила, щоб її в гості на чай з круасанами чекали!

Автор – Марія.

Фото – ілюстративне.

You cannot copy content of this page