fbpx

Глава УГКЦ Святослав Шевчук звернувся до Епіфанія з історичною пропозицією

Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) звернувся до настоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія із пропозицією “разом почати шлях до єдності і правди”, пише “Обозреватель”.

“Особисто і від імені Синоду єпископів Української греко-католицької церкви сердечно вітаю вас із нагоди завершення об’єднавчого Собору, плодом якого стало обрання вас предстоятелем православної церкви України”, — йдеться в опублікованому на сайті УГКЦ листі.

Архієпископ додав, що українська православна і греко-католицька церкви є “церквами Володимирового хрещення, які були народжені в купелі дніпровських вод”, заявивши, що “простягає руку Епіфанію і всім православним братам”.

“Ми живемо однією літургійною спадщиною. Хоч ще сьогодні ми не перебуваємо у повному євхаристійному спілкуванні, однак покликані спільно долати перешкоди, які стоять на шляху до єдності. Цю історичну місію та фундамент майбутнього патріархату об’єднаної Київської Церкви заклали ще славні церковні мужі Петро Мoгила та Йосиф Велямин Рутський”, — написано у зверненні.

Нагадаємо, митрополита Епіфанія обрали головою єдиної Православної церкви України на об’єднавчому Соборі 15 грудня. У мережу напередодні потрапило розсекречене відео зі зборів. Також раніше були опубліковані найзначніші факти з біографії Епіфанія.

Читайте також: Україні пророкували розвал і дефолт, а ми отримали безвіз і власну церкву

17 грудня Українська православна церква Московського патріархату зібрала позачергове засідання Священного Синоду, за підсумками якого митрополит Онуфрій заявив, що об’єднавчий Собор — об’єднання двох “неканонічних структур і розкольників”, а дії Вселенського патріархату — зрада.

Опубліковано 19 грудня 2018 року

You cannot copy content of this page