fbpx

Гості веселились і голосно між собою розмовляли. Аж ось давня знайома родини мого чоловіка підсіла до мене і задала лише одне запитання. Все! Тепер я ні їсти ні спати спокійно не можу. А що якщо правда? Як тепер бути?

У мене є свекруха, яка останнім часом займає все мої думки. Ми з чоловіком давно одружені, він старший за мене на 8 років, у нас підростає синочок. Часто ловила себе на думці, що мені пощастило з чоловіком: він добрий і турботливий. Працьовитий, на роботі його цінують, ну, а вдома все зроблено його руками. Йому було за 30, коли ми познайомилися, тоді я ще питала, чому він досі не одружений? Відмовлявся, що шукав мене, я розтанула і більше питань не виникало.

А нещодавно якось в компанії, він висловив думку, що мене схвалила його мама. Потім одна з жінок, яка знає його родину, запитала мене, як я уживаються зі свекрухою, яка вміє літати на мітлі при повному місяці? Я стала захищати її, але мені пояснили, що це не образа, а факт. Здібності передаються в тій родині по жіночій лінії. Я посміялася, мені свекруха якщо і нагадує кого, то сувору вчительку – очі все бачать, помічають, але вона завжди дуже коректна зі мною.

Запитала чоловіка, він у мене людина сучасна. Він пояснив, що мати дуже спостережлива, а люди думають, що це магія. До слова сказати, що вона працює у відділі кадрів великого підприємства. Всі, кого вона прийняла – довго там працюють. Вона наскрізь всіх бачить і зайвих не бере.

Стала замислюватися. Одразу почав пазл складатись. Подарували мені вазу, таку красиву! Але свекрусі не сподобалася і вона сказала, що таку річ у домі тримати не можна. Того ж дня чоловік приніс високі троянди, і букет перекинув вазу, вона розбилася.

Вона зауважила якось, що дзеркало навпроти вхідних дверей – це не добре. А куди його подіти? Більше місця не було. Але скоро нам обом аж не добре робилось від того дзеркала. Прямо, ніби силу воно випивало, чи що? Прибрали, звичайно.

Або спробувала вона якось булочку, що я спекла, відклала її і стала мені розповідати, що у родині не варто носити в собі образи. І якщо я на щось образилась, то й говорити про це казати одразу. Я не зрозуміла її. А потім вже ввечері згадала, що місила тісто зі злістю, щось ми не поділили з чоловіком, і я пішла готувати. Що, вона через булку відчула мій вчорашній стан?

Питань у мене багато. Чи може вона нами маніпулювати, а що, якщо чутки – це правда? Чим свекруха мені може нашкодити? Як мені від неї захиститись.

А тим хто вважає, що я вигадую казна що, прошу пояснити чому мій кіт тікає у дальній кут квартири і шипить звідти кожного разу коли приходить свекруха.

Передрук без гіперпосилання на intermarium – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page